Bertine’s columns – Wie is Bertine?

Mijn naam is Bertine Brookhuis en inmiddels ben ik volgens mijn paspoort alweer 34 jaar. Voor mijn gevoel is de telling gestopt bij 27 en ik ben erg benieuwd of dat gevoel gaat veranderen wanneer ik moeder ben.

Ik mag nog steeds graag de stad in gaan op vrijdag- of zaterdagavond. Ik houd van films en concerten. Mijn werk is leuk, maar is niet het belangrijkste dat er is. Ik houd van mijn vriend – met wie ik nu 11 jaar samen ben – en ik ben verliefd op het leven. Onlangs ben ik – op zoek naar een nieuw avontuur – begonnen als freelance tekstschrijver.

Eigenlijk heb ik tot mijn 31ste ongeveer gedacht dat ik nooit kinderen wilde. Het leek me altijd eerder een last dan een zegen en baby’s vind ik zelfs een beetje eng. Het is dat mijn vriend op een bepaald moment van gedachten veranderde en ik langzaam gewend raakte aan het idee en het op een goede dag zelfs kon omarmen.

Daarna heeft het nog even geduurd voordat het zover was. We hadden er een vakantie van vijf weken naar Nieuw-Zeeland en Australië voor nodig. Kennelijk moesten we er echt helemaal uit zijn. Los van werk, gejaagdheid en sleur aan de andere kant van de wereld was er eindelijk de zaadcel die zijn doel haalde!
En dan kom je er achter dat er zich een compleet nieuwe wereld opent wanneer je zwanger bent. Een wereld waarin ik de weg niet goed weet, maar waar de bewegwijzering uitstekend is. Ik neem jullie graag mee op de paden die ik insla en ik ben benieuwd waar we uitkomen!

Bertine

 

Reageer op dit bericht!