Bertine’s Column – Positief

Mijn vriend en ik zijn net terug van een heerlijke vakantie in Nieuw Zeeland en Australië. Mijn broertje, Gerard, is in Perth getrouwd en heeft besloten daar te blijven wonen. Hij komt nog drie weken in Nederland om zich van zijn bezittingen en verplichtingen te ontdoen. 

Daarna emigreert hij naar een plek waar het 6 uur later is dan hier. Redenen te over dus om niet helemaal op tijd te zijn met mijn menstruatie. Een vliegreis van 24 uur, een overgang van 32 naar 0 graden Celsius en een behoorlijk tijdsverschil waar ik aan moet wennen doen wonderen. Om maar niet te spreken van de emoties door het vertrek van mijn broertje.

Zijn afscheidsfeestje regelen doe ik er nog bij. Het is beter me op het positieve van het feestje te richten dan op het negatieve van zijn weggaan. Familie en vrienden uitgenodigd en een superleuke locatie in Haarlem geboekt (bij XO op de zolder). Met de familie eerst een diner en daarna gewoon gezellig binnenvallen voor vrienden en collega’s. Prima opzet, maar nog steeds geen menstruatie.

De ochtend van mijn broertjes emigratiefestijn. Op aandringen van mijn vriend toch maar een test gehaald. Zelf ga ik ervan uit dat deze voor de zoveelste keer negatief zal uitpakken. Niets is minder waar … Positief! Nadat de andere twee tests uit de familieverpakking ook positief blijken, raak ik een beetje overtuigd. Blij, verbaasd, verrast, geschokt. Welke emotie ook, ik stel het uit. Vandaag draait het om mijn broertje.

Het feest is super. Ik drink niet, want ik moet rijden. Mijn broertje en mijn moeder blijven bij ons in Alkmaar slapen. Morgen brengen we met z’n allen Gerard naar Schiphol om hem uit te zwaaien. Thuis nog een laatste drankje. Mijn moeder pakt haar sigaretten. Het moment is daar. “Mam, dat kun je beter niet meer binnen doen.” Ze kijkt me niet begrijpend aan, maar Gerard weet direct wat er aan de hand is. Eén Brookhuis naar Australië en een nieuwe in de maak!

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.