Bertine’s Column – De digitale wereld van de verloskundigen

Een telefoonboek gebruik ik al lang niet meer en de gouden gids heeft mijn deurmat de afgelopen jaren ook niet bereikt. Hier in huis is het Internet dat de klok slaat. Logisch dus, dat ook het zoeken van een verloskundige op dit Internet gebeurt. Ik start de laptop op en begeef me naar Google.

Daar typ ik in de zoekbalk “verloskundige Alkmaar”. Natuurlijk levert dit een enorm aantal hits op. Mijn oog valt op een site met de illustere naam Partners in Verloskunde. Klinkt lekker samenzweerderig. Dat lijkt me wel wat en ik klik op de link. De geopende pagina ziet er prima uit. Ik ga op zoek naar een foto van de verloskundigen en zie dan twee mannen en één vrouw. Ik had mezelf echt anders ingeschat, maar een man die mij gaat verlossen … daar ben ik niet klaar voor.

Door naar het minder illustere Verloskundigenpraktijk Alkmaar. Een gezellige roze-blauwe site met op de homepage een foto van een team vol vrouwen. Fijn! Bijkomend voordeel is de mogelijkheid een eerste afspraak te maken per mail. Die mogelijkheid ontbrak bij de partner in verloskunde.

Ik tuig mijn mailprogramma op en bekijk de vragen die ik moet beantwoorden aandachtig. De dag van mijn laatste menstruatie … Die is alweer een flink aantal weken geleden. Ik heb namelijk twee menstruaties overgeslagen in de tussentijd. De eerste vond ik heel logisch, omdat we net terug waren uit Australië. Bij het overslaan van de tweede menstruatie heb ik pas geluisterd naar mijn vriend en ben ik een test gaan halen.

Het kan dus zomaar zijn dat we al tien weken op weg zijn, al is zes ook een prima mogelijkheid. Ik schrijf een uitgebreid antwoord op de vraag over mijn laatste menstruatie. Tien weken in de zwangerschap … Ik moet er niet aan denken. Of wel? Geef me toch die vier weken extra om aan het idee te wennen. Het gaat opeens wel heel erg snel! Gelukkig is de rest van de vragen eenvoudiger te beantwoorden. Ik klik op Versturen en dan is het wachten op een intakegesprek.

Reageer op dit bericht!