Ben ik zwanger?

Judith:

Ik heb al 2 kindjes en in februari 2011 een curettage gehad. (dit jaar ben ik heel erg onregelmatig ongesteld – tussen de 38 en 45 dagen).
Bij alle drie waren de symptomen heel anders. Mijn eerste zwangerschap wist ik het na 2 negatieve testen en 1 bloedtest dat ik zwanger was. Bij de tweede na 1 test en bij de derde ook.

Mijn laatste menstruatie was op 23 augustus 2011. Ik heb inmiddels 2 testen gedaan + een bloedtest allen negatief. Toch rommelt het van binnen:

  • af en toe buikpijn onderin de buik
  • veel plassen
  • moe
  • meer afscheiding af en toe bruinig

Tja als ik de testen moet geloven ben ik niet zwanger. Toch zegt mijn gevoel anders, de huisarts assistente adviseerde me om nog een maandje aan te kijken. Wat als ik nou na die maand weer een negatieve test doe, kan ik dan vragen om een echo? Om te kijken of er iets aan de hand is hetzij zwanger of iets anders? Kortom ik zoek naar duidelijke advies in deze onwetendheid.

 Maartje van Welten – verloskundige:

Hoi Judith,

Ik zou als ik jou was een afspraak maken met een verloskundige zodat zij desnoods een echo kunnen maken om je iets meer uitsluitsel te geven. Ik kan me voorstellen dat je hier flink onzeker van wordt. Het kan mogelijk een vroege miskraam zijn geweest waardoor je nu nog last hebt van de hormonen maar ik vind het erg lastig om op basis van je klachten een uitspraak te doen. Ik hoop voor je dat je terecht kan bij je verloskundige. Ik zou zeggen kom anders gerust langs in Nijverdal naar mijn praktijk, maar ik weet natuurlijk niet waar je woont.

Met vriendelijke groet,

Maartje Welten

Heb je een vraag? Stuur ons deze dan via e-mail!

Reageer op artikel:
Ben ik zwanger?
Sluiten