Baden

Zet voor je je baby in bad gaat doen alvast alles klaar. Leg een aankleedkussen klaar met daarop de handdoek. Leg alvast een rompertje, luier en kleertjes klaar. (Mocht je kindje in de winter nog erg klein zijn, rol dan de kleertjes lekker om een warme kruik heen). Zet washandje, shampoo, badschuim etc. binnen handbereik, zodat je met 1 hand je kindje kan vasthouden en met de ander kan reiken.

Zet de badstandaard op de juiste plek en vul het badje met water dat ongeveer 37 graden celcius is, dit is een aangename temperatuur voor je kindje. Gebruik een badthermometer om er zeker van te zijn dat het water niet te heet of te koud is.

Nu kan de pret beginnen…
Ondersteun je kindje onder de oksels of in de nek, er zijn verschillende manieren om je kindje goed te ondersteunen maar dit heb je vast al van de kraamhulp geleerd. Maak de badperiode in het begin niet te lang, 5 minuten is toereikend, anders zou je kindje teveel afkoelen. Dep je kindje zachtjes droog en let vooral op de plooitjes, oksels en liezen, dit zijn plekken waar het makkelijk kan gaan smetten als je het niet goed afdroogt.

Nu is een heel goed moment om je kindje eens lekker te gaan masseren. Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder woorden leren we de taal van de baby te verstaan, “lichaamstaal”. In de eerste negen maanden van zijn leven is dit de enige taal die de baby spreekt. Door goed naar de reacties van de baby te kijken, leert de ouder intuïtief aanvoelen wat hij nodig heeft. Kleed daarna je kindje lekker aan en geef het een flesje of de borst.

Reageer op artikel:
Baden
Sluiten