Back to school: 5 onmisbare items

Dat moment waarvan je weet dat het zal komen: de vakantie is afgelopen en het echte leven gaat weer beginnen. Terug naar werk, school of kinderopvang. De overgang van vakantie naar het werkende leven kan pittig zijn! Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het handig om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Dit zijn 5 items die onmisbaar zijn als je kind weer naar school moet!

1. Stevige rugzak

Onlangs mocht mijn dochter een leuke rugzak voor school uitkiezen. Na voor mijn gevoel urenlang te hebben nagedacht, koos ze uiteindelijk voor een felgekleurd exemplaar met tijgerprint. Hartstikke mooi! Minder mooi was dat nog geen week later de rits van de tas stuk was. Provisorisch repareren hielp weinig. Konden we weer een nieuwe tas gaan kopen… Deze keer heb ik het wel iets anders aangepakt. Ik heb wat voorbereidend werk gedaan op internet, en een paar stevige tassen van goede kwaliteit bij elkaar gezocht. Er zal een stoere Fjallraven rugzak tussen, maar ook een paar hele leuke van Eastpak. Gelukkig waren er voldoende opties om ervoor te zorgen dat mijn dochter toch het gevoel had dat ze zelf kon kiezen. Dus zij blij en ik blij. Hopelijk kan ze hier minstens het hele komende schooljaar mee door!

2. Drinkbeker

Het klinkt als een simpel ding: de drinkbeker. In de praktijk zijn deze dingen helaas zonder uitzondering ingewikkeld. De ene beker stinkt binnen de kortste keren, de volgende lekt al op de eerste schooldag en van de derde is het deksel bijna niet los te draaien. Dus denk niet te makkelijk over de aankoop van een beker ? Overigens handig om te weten: prijs zegt hier echt niet alles. Ook een dure beker kan lekken, omdat je voor die beker vaak vooral geld betaald vanwege een merk of logo. Wij gebruiken momenteel goedkope plastic bekers van de Action. Is er eens een keertje een kapot? Dan schaf je voor een euro gewoon een nieuwe aan.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

schoolspullen en fruit

3. Broodtrommel mee naar school

Krijgt jouw kind nog gewoon twee simpele boterhammen met kaas mee naar school voor de lunchpauze? Of ben jij een van die supermoms die het voor elkaar krijgt om dagelijks supergezond komkommer te snijden in de vorm van eendjes, een verantwoorde pastasalade te maken die je kids wél lusten en fruit- en groentespiesjes in matchende kleuren in elkaar zet? Eerlijk: ik ben het eerste type en ben stiekem best jaloers op het tweede. Dus koop ik regelmatig leuke bakjes met vakjes om te vullen voor de lunch van mijn kinderen. Maar uiteindelijk eindig ik meestal toch weer met twee boterhammen kaas… Welke type ouder je ook bent, het is handig om voldoende trommels en bakjes in huis te hebben. Zo kan je een keer afwisselen, of wat vervangen als het kapot of vergeten is.

4. Gymschoenen

Er zijn weinig dingen zeker in het leven, maar dit is er één van: na de zomervakantie zijn de gymschoenen van je kind te klein! Denk dus niet dat je nog wel even vooruit kunt met de oude exemplaren, maar haast je naar Scapino, Aktiesport of willekeurige andere sportwinkel. Een maatje groter aanschaffen is handig, maar overdrijf niet. Schoenen die drie maten te groot zijn, zijn niet erg geschikt om mee te sporten… Mijn dochter stopt nu iedere week leuke roze gympen in haar zelf uitgekozen Eastpak tas. En ik duim dat ze die het komende half jaar in ieder geval nog blijft passen 🙂

5. Goede fiets voor school

Woon je op fietsafstand van de school? Dan is het prettig wanneer je kind een goede fiets heeft, om mee naar school te fietsen. Maar een goede fiets is niet alleen handig voor het fietsen naar school. Zeker in hogere klassen van de basisschool vinden er namelijk regelmatig uitjes plaats waarbij de kinderen moeten fietsen. Denk aan zwemles, een bezoekje aan een boerderij, of een voorstelling in het theater. Een goede fiets is dus belangrijk! Check in de vakantie of de fiets nog groot genoeg is en repareer eventuele kleine mankementen. Dan weet je zeker dat je kind veilig op de fiets kan stappen!

Reageer op artikel:
Back to school: 5 onmisbare items
Sluiten