Petra
Petra DIY 28 Dec 2011

Babytaal – Linda Acredolo en Susan Goodwyn

Praat al met je baby vóór hij iets kan zeggen. Babytaal is een revolutionaire methode om je baby vanaf 9 maanden gebarentaal te leren. Beide auteurs werken al meer dan twintig jaar met deze methode en ontdekten dat het gebruik van deze gebarentaal ook later nog veel voordelen met zich meebrengt; het bevordert een goede taal- en emotionele ontwikkeling.

Kinderen die zich al heel jong kunnen uiten door middel van eenvoudige gebarentaal leren eerder praten, hebben minder driftbuien, hebben een snellere intellectuele ontwikkeling en kunnen hun emoties beter onder woorden brengen. Het gaat hierbij om gebaren die net zo gemakkelijk zijn als gedag zwaaien, maar die je een onbetaalbaar inzicht geven in wat jouw kind beweegt. Honger, dorst, pijn of gewoon moe; je hoeft er niet meer naar te raden, je baby vertelt het gewoon zelf.

Babytaal bevat ook een uitgebreid gebarenwoordenboek voorzien van ruim 120 instructieve illustraties en beschrijft tevens talloze praktijkvoorbeelden van ouders en kinderen uit de hele wereld.

Linda Acredolo en Susan Goodwyn zijn beiden psycholoog en gespecialiseerd in de ontwikkeling van het kind. Ze zijn verbonden aan de Universiteit van Californië.

Uitgever: Terra Lannoo
Omvang 160 blz.
ISBN 978 90 5897 676 5
Prijs € 14,95

Reageer op artikel:
Babytaal – Linda Acredolo en Susan Goodwyn
Sluiten