Petra
Petra Babynamen 8 Apr 2016

Trend: vernoem je baby naar Star Wars karakters!

Ook zo fan van Star Wars? Dan ben je echt niet de enige, want Star Wars is uitermate populair. De oorspronkelijke trilogie stamt uit de periode 1977-1983. Daarnaast zijn er de Prequel-trilogie (1999-2005) en de Sequel-trilogie (2015-2019). Star Wars heeft geleid tot een media dat zich buiten de film om speelt, verkoop van vele Star Wars producten maar ook de groeiende populariteit onder Star Wars babynamen.

Je kind vernoemen naar een Star Wars personage: de babynamen

Babynamen zijn vaak onderhevig aan trends. Star Wars is zo populair, dat veel baby’s de naam van een van de personages toegewezen krijgt. De laatste tijd zien we steeds meer en vaker Star Wars namen opduiken.

Gewilde meisjesnamen

Leia is een meisjesnaam die afkomstig is uit de Star Wars. Leia Organa is beter bekend als prinses Leia. Ook Rey, een scavender uit het jaartal 34 ABY, is een meisjenaam die veel aan baby’s wordt meegegeven.
Leia

Jongensnamen

Welke jongensnamen zijn erg geliefd wanneer het op Star Wars personages aankomt? Dat zijn Finn, Poe, Kylo en Han. Han Solo is niet alleen smokkelaar, maar ook piloot in Star Wars. Kylo Ren had met name een obsessie voor de duistere kanten van zijn grootvader, Dart Vader.

Andere namen uit Star Wars

De lijst met namen uit de trilogie is lang, en veel van deze namen zien we ook terug bij babynamen. Anankin is de naam van Dart Vader. Andere namen die we tegenkomen zijn onder andere Luke, die een duidelijke stijging kent sinds het uitkomen van de film. Ook is er al iemand die Skywalker heet. Ook Obiwan, Jedi, Yoda, Jar en Boba worden bij kinderen gezien. Er is geen enkel kind tot nu toe naar Dart Vader genoemd. Het is ook maar de vraag of een kind hier zo gelukkig van zou worden. Bovendien mag een ambtenaar van de burgerlijke stand een naam altijd weigeren, wanneer deze van mening is dat de naam kwetsend of discriminerend is. In 2005 werd de voornaam B’Elana uit Star Trek geweigerd. Later werd deze alsnog toegestaan.
Han Solo

Als tweede naam

Ook een mogelijkheid: je kind als tweede naam een Star Wars naam geven. Zo draagt je kind toch de door jou gewenste naam zonder dat het hier direct mee geconfronteerd wordt. Want jouw passie hoeft je kind niet levenslang te blijven tarten. Vraag je daarom altijd af hoe een voornaam over 10 of 20 jaar nog zou klinken. May the force be with you.

Reageer op artikel:
Trend: vernoem je baby naar Star Wars karakters!
Sluiten