Babykleding kopen: gebruik deze tips!

Kleine kindjes worden snel groot! En ook met kleding kan het daardoor helaas snel gaan. Het kan een ergernis zijn: een ontzettend leuk en schattig kledingstukje vinden om deze vervolgens maar één of twee keer te gebruiken. Daarom delen wij graag een aantal tips voor het kopen van babykleding!

1. Koop op de groei

Laten we dit probleem maar als eerste tackelen. Om te voorkomen dat je leuke kleding koopt en je kindje dit vervolgens nauwelijks kan dragen is het belangrijk om goed rekening te houden met de groei die je kindje doormaakt. Koop kleding die iets groter zit, dan kan je er ook vaker gebruik van maken. Let trouwens wel op dat je niet overdrijft met het kopen op de groei eb dat geldt niet alleen voor babykleding. Zo kocht ik laatst nog een schattige maxi-zomerjurk voor mijn dochter – waarbij ze continue op de zoom trapt omdat ‘ie toch echt wat té groot is…

2. Personaliseer de kleding van je kindje

Als je de kleding van je kindje echt persoonlijk wilt maken, dan kun je dit op verschillende manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld een label met een persoonlijke tekst in de kleding plaatsen. Dit kan je bijvoorbeeld doen met een strijklabel of een innaailabel. Je kan ook kiezen voor bedrukking van de kleding. Kies voor een mooie tekst of gewoon de naam van je kindje en creëer je eigen unieke kleding. Kijk voor meer unieke babykleding ook eens op deze leuke Pinterestpagina!

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

hoe start je de eerste 1000 dagen van je baby zo gezond mogelijk?

3. Bespaar op de kosten van de babykleding

Omdat babykleding vaak snel te klein wordt, wil je natuurlijk voorkomen dat je veel moet betalen voor nieuwe kleding. Daarom zijn hier ook een aantal tips voor het besparen van kosten op de kinderkleding:
• Kies kleding die makkelijk te combineren is.
Zo kun je eenvoudiger nieuwe en oude kleding met elkaar combineren en hoef je niet elke keer volledige nieuwe outfits te kopen voor je kindje.
• Vergeet de uitverkoop niet!
Het is een inkoppertje, maar toch vergeten veel ouders het. De uitverkoop is natuurlijk ideaal om goedkoop mooie en leuke babykleertjes te kopen.
• Creatief met de naaimachine?
Als je creatief met de naaimachine bent, dan kan je natuurlijk ook zelf leuke kleertjes maken. En je kunt de kleding helemaal afmaken met een prachtig naailabel met je kindjes naam of een persoonlijk berichtje.
• Tweedehands kleding is ook een optie.
Sommige ouders geven hier niet de voorkeur aan, maar het is toch een goede manier om geld te besparen. Bekijk eens de opties om tweedehands kleding aan te schaffen.
En zo zijn er nog meer mogelijkheden om geld te besparen. Het belangrijkste is om creatief te zijn met de mogelijkheden die je worden geboden.

En nu: Kopen, kopen, kopen…:)

Dit waren onze tips voor het kopen van babykleertjes. Nu is het jouw taak om de leukste babykleding te vinden en deze aan te schaffen. Veel succes en als je vragen hebt kun je deze achterlaten in de comments!

Reageer op artikel:
Babykleding kopen: gebruik deze tips!
Sluiten