Baby slaapt niet overdag

Wanneer je baby pas geboren is zal hij of zij het verschil tussen de dag en nacht niet kennen. Je baby heeft namelijk geen dag- en nachtritme wanneer hij of zij net geboren is. Je zal dus merken dat je baby overdag soms niet wilt slapen en heel veel gezinnen krijgen zelfs te maken met een baby die dit ritme maar niet weet aan te houden. Na zes tot acht weken is het echter belangrijk dat jij ervoor zorgt dat je baby een goed dag- en nachtritme weet aan te houden. Door dit ritme weet je baby namelijk wanneer het tijd is om te slapen en zal dan ook snappen dat hij of zij moet gaan slapen.

Baby wil niet slapen overdag

Wanneer je baby besluit te gaan slapen dan is het per baby afhankelijk hoeveel hij of zij zal slapen. De ene baby zal 1 uur slapen, terwijl de ander wellicht slechts 30 minuten zal slapen. Dit ligt doorgaans tussen de 5 minuten en 3 uur lang achter elkaar slapen. Het is afhankelijk van hoe moe je baby is en welke activiteiten hij of zij heeft verricht. De een is ontspannen en slaapt makkelijk, terwijl de ander veel energie heeft en niet zo makkelijk zal slapen. Maar hoe zorg je er toch voor dat je baby overdag zal slapen?

Bedritueel voor je baby om overdag te slapen

Een bedritueel bedenken voor je baby is waarschijnlijk een van de beste dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat je baby een vast ritme krijgt. Bij een baby is dit heel makkelijk te bedenken. Zo kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je baby op een vaste tijdstip naar bed gaat. Je kan bijvoorbeeld je baby in bad doen, zijn of haar pyjama aantrekken en hem of haar in bed leggen. Vervolgens kan je ervoor zorgen dat het wat donkerder in de kamer is zodat je baby onthoudt dat dit een moment is om te gaan slapen.

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om je baby iets voor te lezen, aangezien je baby rustig wordt van je stem. Dit alles kan ervoor zorgen dat je baby een goed ritme krijgt om te gaan slapen. Het is belangrijk om dit aan te leren, aangezien je baby goed zal groeien als hij of zij genoeg slaap krijgt.

Tips zodat je baby overdag slaapt

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen werkt de biologische klok van een baby nog niet. Je baby zal dit pas begrijpen wanneer jij ervoor zorgt dat er een ritme is. Zo moet jij ervoor zorgen dat het overdag licht is en dat het ‘s nachts ook echt donker is. Hieronder staan wat tips die je over kan nemen om ervoor te zorgen dat je baby overdag zal slapen.

  • Het is belangrijk voor een baby om rust te hebben. Zorg er dan ook voor dat je baby die rust krijgt. Veel kraamvisite zorgt daar dus niet voor. Zorg er ook voor dat je niet te veel met je baby op pad bent en beperk harde geluiden.
  • Goed rusten zorgt ervoor dat je baby ‘s nachts beter door zal slapen. Wanneer je baby moe is kan je je baby in bed leggen en ervoor zorgen dat hij of zij in slaap valt.
  • Leer je baby te slapen met harde geluiden. Fluister dus niet en laat gerust de televisie aan staan.
  • Leer je baby vanzelf in slaap te vallen. Dit kan je doen door je baby in bed te liggen.
  • Je baby zal geluiden maken wanneer je hem of haar in bed legt. Laat je baby ook echt liggen totdat je baby vanzelf in slaap valt.

[yasr_overall_rating]

Reageer op artikel:
Baby slaapt niet overdag
Sluiten