Petra
Petra Bevalling 13 Oct 2018

Baargoud: 6 mooie dingen om te krijgen

‘Baargoud’, ook wel ‘werpgoud’ genoemd, is een cadeau dat de kersverse moeder krijgt na de bevalling. Dat kunnen sieraden zijn, maar ook andere luxe cadeaus worden vaak genoemd. Veel vrouwen vinden het fijn om naar een mooi cadeau uit te kunnen kijken als de zwangerschap erop zit. Anderen vinden het een mooie beloning voor het harde werken tijdens de bevalling. Traditioneel wordt baargoud gegeven door de vader van het kind, maar soms ook door directe familieleden. Heb je jouw man ook warm gekregen voor het idee? Dit zijn 6 mooie dingen om te krijgen!

1. Een mooie halsketting/armband

Sieraden zijn erg mooi om te krijgen, zeker als ze van goede kwaliteit zijn. Je koopt misschien niet zo snel zelf een duur setje. Des te mooier als je zoiets van je man krijgt als baargoud! Denk erover na of je de halsketting of armband misschien persoonlijk kunt laten maken. Of geef er een bijzondere betekenis aan. Bijvoorbeeld een diamant of hanger als symbool voor elk van je kinderen. Bij baunat.com is het mogelijk om alle luxe sieraden persoonlijk te maken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

hand met diamanten ring

2. Een diamanten ring

Misschien heb je al een diamanten ring als trouwring. Maar hoe mooi is het om er eentje te krijgen na je bevalling? Het is super romantisch en een prachtig symbool voor jullie kindje. Zo’n mooi cadeau kan je door al die slapeloze nachten heen slepen. En uiteindelijk zie jij er weer stralend uit met die prachtige glimmer aan je hand!

3. Een tablet

Raakt jouw oude tablet flink versleten? Of heb je nog helemaal geen tablet? Een nieuwe tablet is een van de meest gegeven geboortecadeaus in Engeland. Ideaal om in de kraamweek (en daarna) spelletjes te doen of het nieuws te lezen. Alle uren dat jij aan het voeden of kolven bent of wakker gehouden wordt door de kleine, kun je de tablet goed gebruiken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

schoudertas merk

4. Een item van een bijzonder merk

Misschien koop jij nooit echt luxe dingen voor jezelf. Het is ook lang niet zo leuk als je alles zomaar koopt. En daarom is het extra bijzonder als je een luxe item van een bijzonder merk krijgt na je bevalling! Natuurlijk is het wel belangrijk dat manlief er rekening mee houdt dat je maat nog kan veranderen. Hij kan natuurlijk ook gaan voor een chique paar schoenen, een mooie tas van een bekend merk of een ander luxe accessoire om je lekker mee te verwennen.

5. Luxe verwenweekend

Veel moeders vinden de eerste weken met de baby behoorlijk zwaar. Je moet er ’s nachts bijna altijd wel een paar keer uit en je voelt je ook nog niet zo fit. Daarom is het super als je man je een luxe verwenweekend cadeau doet. Natuurlijk moet je nog wachten tot je de baby uit logeren kan brengen bij je (schoon)moeder, maar je hebt wel een heerlijk vooruitzicht. Waarschijnlijk doet zo’n weekend wonderen om je weer helemaal op te beuren en je weer sexy te voelen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

welness behandeling

6. Wellness-behandeling of schoonheidssalon

Jij kan in die stressvolle eerste weken best wat ontspanning gebruiken. Misschien zie je een heel weekend zonder baby nog niet zitten. Als dat het geval is, kan je man je ook een of meer losse wellness-behandelingen cadeau doen. Of je mag uitgebreid naar de schoonheidssalon om je tot in de puntjes te laten verzorgen. Zo kun je er even een paar uurtjes tussenuit om helemaal op te laden. En zeg nou zelf… dat is toch ook in zijn voordeel?

Reageer op artikel:
Baargoud: 6 mooie dingen om te krijgen
Sluiten