Autostoeltjes: veiligheid is alles!

Wanneer je babyspulletjes gaat aanschaffen is één van de belangrijkste dingen veiligheid. Een pasgeboren baby’tje is kwetsbaar en je wilt natuurlijk dat de kleine niets overkomt in de auto. Of dat nu een ritje naar de supermarkt is, of een dagje weg. Artikelen zoals een autostoel moeten om deze reden altijd voldoen aan een veiligheidsnorm, zodat kersverse ouders zich geen zorgen hoeven te maken over veiligheid van de kleine. Als (aanstaande) ouder is het belangrijk om up to date te blijven over de veiligheidsnormen van verschillende babyartikelen. Wanneer we kijken naar autostoeltjes is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van veiligheid de i-Size kinderstoeltjes. Nieuwsgierig wat zo’n i-Size kinderstoel is? Lees dan snel verder!

Kinderstoeltjes opnieuw veiliger

Ouders met kids die al wat ouder zijn kennen wellicht de R44-norm nog. De R44-norm maakt plaats voor de i-Size norm, wat niet wil zeggen dat de R44-norm niet meer blijft bestaan. Ouders die nog gebruik maken van kinderstoeltjes die voldoen aan de R44 norm, kunnen deze gewoon blijven gebruiken. De i-Size norm, oftwel de R129 norm, is een strengere norm dan de R44. Ouders die opzoek zijn naar een nieuw kinderzitje wordt dan ook aangeraden om een kinderzitje te kopen die voldoet aan deze nieuwe norm. Kinderstoeltjes voor in de auto die voldoen aan de R129 norm hebben belangrijke verbeteringen ondergaan, waardoor de kinderstoeltjes dus opnieuw veiliger zijn!

Alles wat je moet weten over de i-Size norm

i-Size kinderzitjes voldoen aan de nieuwe i-Size norm en zijn te herkennen aan het i-Size logo. Het i-Size is te herkennen aan een kindje die in de kinderstoel zit waarbij aan de rechterkant een “i” wordt weergegeven. De i-Size kinderzitjes worden gezien als de nieuwe generatie Isofix kinderstoeltjes en heeft een aantal enorme verbeteringen. Wij zetten ze even voor je op een rijtje:
• Kinderen kunnen door de verbeteringen tot ze minimaal 15 maanden oud zijn achteruitkijkend vervoerd worden. Eerst was dit tot 9 kg en dan zijn kids vaak jonger dan 1 jaar.
• Een belangrijke verbetering van de I-Size autostoeltjes is de indeling op basis van de lengte. Voorheen was dit namelijk altijd op indeling van gewicht. Het indelen op basis van lengte heeft als voordeel dat het veel accurater is.
• Waar in de oude norm de veiligheid van de autostoel bij zijwaartse botsingen ontbreekt, is deze wel meegenomen in de i-Size norm.
• Deze nieuwe norm heeft ervoor gezorgd dat het isofix kinderstoeltje beter past bij de auto en dat je minder lang hoeft uit te zoeken welk zitje je nodig hebt voor welke auto. Niet alleen veiliger, maar ook gemakklijker!
• Tot slot zijn de autostoeltjes die voldoen aan de nieuwe norm makkelijker te bevestigen in de auto, waardoor fouten voorkomen kunnen worden. Minder fouten is natuurlijk veiliger.

Maar wat is zo’n i-Size kinderstoeltje precies?

Nu het duidelijk is dat dit kinderstoeltje een vooruitgang is op het gebied van de veiligheid, ben je zeker benieuwd naar bepaalde kenmerken van dit autostoeltje. Deze zullen we dan ook voor je uitlichten. Als eerste kun je deze kinderstoeltjes op iedere zitplaats in een auto met een i-Size label bevestigen. Deze kinderstoeltjes zijn geschikt voor kids tot circa 3,5 tot 4 jaar oud. Daarbij zijn de kinderen gezekerd met een zogenoemde harnas of vangtafel. Je kunt het autostoeltje bevestigen in auto’s met Isofix-bevestigingen. Verder is het ook belangrijk om te weten dat de autostoeltjes niet meer op basis van gewichtgroepen worden ingedeeld, maar op basis van minimale en maximale lengte. Dit is een groot voordeel, omdat het overeenkomt met de kledingmaat van het kind en daarmee dus duidelijk is voor de ouders. Tot slot kunnen oudere kids sinds 2017 ook gebruik maken van de autostoeltjes. Deze kids zitten dan op een zittingverhoger die voorzien is van een rugleuning en kunnen gewoon worden vastgemaakt met de gordel.

Een Maxi Cosi autostoeltje

Nadat je alles weet over de veiligheidsnormen van een autostoeltje wordt het tijd om een autostoeltje uit te zoeken. Iedere aanstaande ouder of bestaande ouder kent het merk Maxi Cosi. Dit merk is zo geintegreerd dat veel mensen autostoeltjes al Maxi Cosi’s noemen. En dat is natuurlijk niet voor niets, Maxi Cosi is al ruim 30 jaar expert op het gebied van autostoeltjes en andere babyartikelen. Het leveren van kwaliteit en veiligheid is dan ook het standaard van Maxi Cosi en daarbij zorgen ze voor onvergetelijke momenten met jouw gezin. Maxi Cosi luistert naar ouders en zorgt voor slimme oplossingen. De keuze voor een Maxi Cosi autostoeltje is dan ook een slimme keuze, Maxi Cosi voldoet aan de veiligheidseisen en heeft daarbij i-Size autostoeltjes in het assortiment. Wij adviseren je om eens te kijken naar de modellen Maxi Cosi die voldoen aan de i-Size normen, dan vang je twee vliegen in één klap. Je hebt dan een autostoel van degelijke kwaliteit met slimme oplossingen die ook nog eens voldoet aan de allernieuwste veiligheidsnorm!

Reageer op artikel:
Autostoeltjes: veiligheid is alles!
Sluiten