Petra
Petra Blog 26 Jul 2012

Autospelletjes met je kindje

Iedereen kent het gevoel nog wel. Als klein kind achter in de auto met je ouders op vakantie. De reis leek eindeloos te duren. Om de reis voor jouw kindje wat leuker te maken, hebben wij een aantal spelletjes op een rij gezet.

Ik ga op reis en ik neem mee
Een geheugenspelletje dat eindeloos door kan gaan. Je begint met ‘Ik ga op reis en ik neem mee..’ Vul de puntjes in, bijvoorbeeld:  een tandenborstel. De volgende persoon herhaalt deze zin, inclusief het door jou genoemde voorwerp, en vult het aan met een ander voorwerp. Bijvoorbeeld: ‘Ik ga op reis en ik neem mee: een tandenborstel en mijn pyjama.’ De volgende persoon herhaalt dit weer en vult het weer aan met een voorwerp. Ga zo door tot iemand de woorden vergeet, de woorden door elkaar haalt of de volgorde vergeet.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
De eerste persoon neemt een kleur of vorm in gedachte dat in de omgeving aanwezig is en zegt: ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is.. ‘ Vul in: een kleur of object. Aan de rest om te raden welk object er bedoeld wordt.

Dierenspel
Iemand noemt een dier. De volgende moet dan een dier opnoemen dat begint met de laatste letter van het vorige dier. Bijvoorbeeld: hond, dromedaris, slang, giraffe en ga zo maar door. Dieren mogen niet dubbel genoemd worden.

Het alfabetspel
Stel een onderwerp vast, bijvoorbeeld: voornamen. Noem alle drie een voornaam met de a: persoon 1: Anne, persoon 2 : Astrid en persoon 3: Aron. Ga zo het hele alfabet langs.

Wie ben ik?
Een iemand neemt een persoon in gedachten. De rest stelt na elkaar een vraag om erachter te komen wie de ander ‘is’. Stel vragen die alleen met ‘ja’ en ‘nee’  beantwoord kunnen worden, bijvoorbeeld:  ‘Ben je een man?’ Krijg je een ‘nee’ op je vraag, dan gaat de beurt door naar de volgende deelnemer. Ga door totdat iemand het raadt.

Het verboden woord
Verzin een woord dat je niet mag noemen. Bijvoorbeeld: dus. Begin een gesprek over bijvoorbeeld de komende vakantie en let goed op of het verboden woord wordt genoemd. Wordt het woord genoemd, dan is de speler af.

Met deze spelletjes is je kindje voor zijn gevoel binnen no-time op plaats van bestemming.

Bron: Telegraaf-Vrouw

 

Welk spel speel jij het liefst met je kindje in de auto ?

Reageer op artikel:
Autospelletjes met je kindje
Sluiten