Petra
Petra Blog 27 Dec 2011

Astroconceptie

Deze methode werd ontwikkeld door de Tsjechische arts Dr. E Jonas. Na jarenlang onderzoek van de invloed van de stand van de planeten op het succes van de zwangerschap en het geslacht van het kind, kwam Jonas tot de volgende conclusies: het tijdstip waarop een vrouw vruchtbaar is, is medeafhankelijk van de stand van de maan op het ogenblik van haar eigen geboorte. 

Het geslacht van het kind wordt beïnvloed door het dierenriemteken dat de maan op het moment van de conceptie doorloopt. Sommige planeetstanden kunnen een invloed hebben op de ontwikkeling van het embryo.

Twee vruchtbaarheidscycli
Jonas ontdekte dat elke vrouw, naast haar ‘gewone’, biologische vruchtbaarheidscyclus’, over een tweede, kosmische cyclus beschikt. Deze tweede cyclus is gebaseerd op de stand van de zon en de maan. Jonas ontdekte dat als de kosmische vruchtbaarheidsperiode optreedt telkens de hoek tussen de zon en de maan dezelfde is als die tijdens de geboorte van de vrouw zelf. Deze hoek wordt maandelijks opnieuw gevormd, en dus keert de kosmische cyclus, net als de biologische cyclus, elke maand terug. Volgens de bevindingen van Jonas ontstaan 85% van de zwangerschappen tijdens de kosmische vruchtbaarheidsperiode, terwijl slechts 15% van de bevruchtingen plaatsvinden tijdens de biologische cyclus.

Jongen of meisje dankzij de planeten
Ook kun je dankzij zijn methode het geslacht van je toekomstig kind voor de conceptie kan bepalen. Doordat de zon maandelijks met zo’n 30° door de dierenriem verschuift, verschuift de hoek met de maan met evenveel graden. Door die verschuiving ontstaat telkens een wisseling met een positief of negatief zodiakteken.
Staat de maan op het moment van de bevruchting in een positief teken (ram, tweelingen, leeuw, weegschaal, boogschutter of waterman) dan mogen de ouders zich aan een jongetje verwachten. Bevindt de maan zich dan echter in een negatief teken (stier, kreeft, maagd, schorpioen, steenbok of vissen), dan word het een meisje.

Wat we het meest interessante vinden aan de Jonas-methode, is het belang dat gehecht wordt aan de maan. Zelfs de wetenschap erkent de invloed van de maan op het menselijk lichaam en onze omgeving. De maan regelt eb en vloed, heeft invloed op onze gemoedstoestand, … Dat er bij volle maan meer kinderen geboren worden, is een algemeen weetje dat nog niet grondig verklaard werd. Toch kan je er niet omheen. Dat de maan ook op onze cyclus een invloed heeft (denk maar aan het woordje ‘maan-stonden’ waar zowel naar de maan als naar de ‘stonden’ ofwel ‘standen’ van de maan wordt verwezen ) lijkt ons zeer aannemelijk. En zo is het best mogelijk dat de maan werkelijk een invloed heeft op onze vruchtbaarheid. Uit de talrijke getuigenissen die we tegenkwamen, bleek dat reeds veel koppels hun heil vonden in deze methode: na lang ‘proberen’ lieten ze de vruchtbaarheid van de vrouw door Jonas in kaart brengen en werden ze zwanger. Voor koppels met medische vruchtbaarheidsproblemen is er echter geen ‘wondermiddel’ en is de Jonas-methode duidelijk niet aangewezen.

Heb je voor zover je weet geen ernstige vruchtbaarheidsproblemen, of heb je 2 jongens en wil je er graag een meisje bij, dan is de methode van Eugen Jonas zeker het proberen waard.

De testresultaten van de klinische testen van de astroconceptie
Deze testen zijn uitgevoerd met behulp van gehuwde stellen, die een tot dusver onvervulde kinderwens hadden, die deze methode graag op de proef wilde stellen. Binnen 6 maanden waren er voldoende positieve testresultaten en na een jaar was het onderzoek compleet. De resultaten waren meer dan bevredigend en met een 97.8% slagingspercentage. Diezelfde stellen kregen het jaar erop wederom een astrokalender waarop zowel de vruchtbare dagen, als het geslacht staan vermeld zodat de stellen konden trachten een kind van het door hun gewenste geslacht te krijgen.

Dr. Jonas werd uitgenodigd om zijn theorie te komen bewijzen op the Bratislava Clinic of Gynaecology, door dr. Aurel Hudcovic. Hier werkte hij kalenders uit voor 8000 vrouwen die alleen een jongetje wilde hebben. Voor 99% ging een kleine 9 maanden later hun droom in vervulling en werd er een jongen geboren.

Toen werd een test uitgevoerd met onvruchtbare stellen, waarbij geen medische oorzaak gevonden kon worden die conceptie in de weg stond. Voor hun calculeerde dr. Jonas de optimale dagen voor conceptie voor een periode van een jaar. Deze nieuwe serie tests begon in juli 1969 en in juli 1970 waren er meer dan 30.000 aanmeldingen van teststellen uit Tsjecho-Slowakije alleen. Een commissie uit Budapest evalueerde de testresultaten en kon niet anders dan concluderen dat de astroconceptie een nauwkeurigheid had van 98%.

Een comité van gynaecologen daagde dr. Jonas uit of zijn techniek ook met terugwerkende kracht hetzelfde resultaat had. Hij moest op basis van de vermoedelijke conceptiedatum opgeven of het een jongen of meisje was geworden. De gynaecologen stonden perplex van de uitkomst. Maar liefst 87% van zijn berekeningen waren correct.
Het onderzoek wees uit dat:

  • Dr. Eugen Jonas Methode® 98% nauwkeurig is
  • Baby’s geslacht voor 98% voorspelbaar is.
  • 85% van de zwangerschappen ontstond op de door dr. Jonas aangegeven vruchtbare dagen.

Van de 30000 testpersonen was 2/3 binnen het jaar zwanger en 1/3 in het daaropvolgend jaar.
 

Reageer op artikel:
Astroconceptie
Sluiten