Petra
Petra Reviews 8 Nov 2017

Alsof je wél genoeg slaap krijgt! ;) (Olaz review/WIN)

Kinderen zijn leuk, hoor! Je hoort mij echt niet klagen. Maar af en toe… Afgelopen week was het weer raak. Bijna iedere nacht moest ik er uit omdat een van de kinderen wakker was. Dat slaapgebrek begin je na een aantal dagen wel te voelen – en helaas ook te zien. Een mooi moment om Olaz Eyes verstevigend oogserum te testen, om wat tegen die donkere wallen te doen!

Wat is Olaz?

Tja, wie kent dit merk eigenlijk niet? Heel lang geleden zag ik bij mijn oma op de kaptafel al een potje ‘Oil of Olaz’ staan. De lege potjes maakte ze schoon en daar bewaarde ze knopen en spelden in. Tegenwoordig is het kortweg ‘Olaz’, maar de crèmes en olies zijn gebleven. Niet alleen anti-veroudering crèmes, maar ook crèmes met zonbescherming (SPF) of een mix daarvan. Wist je dat door zonlicht je huid nog sneller verouderd? Maar ja, om nou de hele tijd binnen te blijven als het mooi weer is… Daarom heb ik niet alleen Olaz Eyes verstevigend oogserum, maar ook Olaz Regenerist 3-zone Hydraterende crème met SPF 30 geprobeerd. De crème belooft snelle anti-verouderingsresultaten, dus dat klinkt natuurlijk prima. Tijd voor een test!

Voor wie is Olaz?

Nou ja, welke moeder heeft er nou nooit last van slapeloze nachten? Olaz Eyes verstevigend oogserum kan daarom voor iedere moeder een uitkomst zijn. Krijg je van korte nachten last van wallen of dikke ogen? Dan kan dit serum een optie zijn. Heb je meer last van blauwe kringen onder je ogen dan van wallen? Dan zijn andere producten waarschijnlijk meer geschikt. Olaz heeft daarvoor bijvoorbeeld de Ultimate oog crème. In het oogserum zitten stoffen zoals cafeïne en peptiden die bijdragen aan een goede vochtbalans. Ook zit er niacinamide in (ook wel vitamine B3 genoemd). Een bijzonder stofje, dat de huid verstevigt. De hydraterende crème van Olaz bevat vergelijkbare ingrediënten en is speciaal ontwikkeld voor gezicht, nek en decolleté. De huid wordt gevoed  en gehydrateerd en en rimpeltjes zouden door gebruik van deze crème al binnen een dag of vijf moeten verminderen. Tja, wie is daar nu niet blij mee? 😉

Olaz huid hydraterend
Olaz Regenerist 3-zone Hydraterende creme

Voordelen van Olaz

Inmiddels heb ik oogserum en crème een aantal weken kunnen uitproberen. Mijn bevindingen tot nu toe op een rijtje:
• Ik heb in mijn badkamer heel wat crèmes en lotions staan, maar gebruik ze eerlijk gezegd vrij weinig. Ik heb geen tijd om plakkerige lotions in te laten werken, want aan de andere kant van de badkamerdeur staat altijd wel een kindje om aandacht te vragen. De crèmes van Olaz zijn daarop een prettige uitzondering: ze zijn niet dik en plakkerig, waardoor ze zelfs voor mij snel genoeg intrekken. Ook het doseren van de producten gaat makkelijk.
• Nadat ik een tijd in de zon heb gezeten, geeft mijn huid vaak een wat trekkeriger gevoel. Sinds ik smeer met Olaz Regenerist 3-zone Hydraterende crème heb ik daar veel minder last van. Naar mijn idee komt dat door de extra hydratie die dat oplevert, want mijn huid is normaal gesproken vrij droog;
• Toegegeven: ik heb de afgelopen dagen weer vrij goed door kunnen slapen. Alle tandjes waren door en de nachtmerries bleven weg, dus ik hoefde niemand te troosten. De wallen onder mijn ogen kunnen dus ook geslonken zijn door de extra nachtrust. Toch heb ik het idee dat het oogserum zijn werk heeft gedaan. De huid onder de ogen lijkt steviger en rustiger.

Nadelen van Olaz

Zitten er nadelen aan het gebruik van deze Olaz-producten? Nou, wat ik kon bedenken:
• Heb je weinig budget voor schoonheidsproducten? Dan zijn er andere serums en lotions die goedkoper zijn en dus beter betaalbaar. Wel vraag ik me af of deze qua kwaliteit gelijkwaardig zijn aan de producten van Olaz. Zoveel werkzame ingrediënten bij elkaar zal je niet snel in een andere crème vinden. Wat mij betreft krijg je waar voor je geld. Dan liever 1 goede, wat duurdere crème, dan meerdere crèmes die veel minder effect hebben;
• Persoonlijk ben ik meer van de potjes dan van de tubes. Bij tubes heb ik altijd het idee dat je er niet alles uit kunt halen, met als resultaat dat je de tubes weggooit terwijl ze eigenlijk nog niet leeg zijn. Dat merk ik ook bij Olaz oogserum. Leuk hoor, zo’n tube, maar ik heb liever een potje!
• De hydraterende crème heeft een sunfactor 30. Da’s op zich best redelijk, maar als het hoogzomer is en je verbrand snel dan heb je meer aan factor 50. Het is dus belangrijk om daar op te letten en niet te denken dat je het af kunt met alleen de crème!

Olaz oogserum en 3-zone Hydraterend SPF 30: top of flop?

Kort gezegd: ik heb nooit tijd voor cremes, dus voor mij telt alleen al het feit dat serum en creme zo snel intrekken zwaar mee. Wat dat betreft zeker een top dus! Daarnaast ben ik er de afgelopen weken wel van overtuigd geraakt dat de huid beter gehydrateerd is na het gebruik van deze producten. Zo lang mijn portemonnee het toe laat blijven het daarom producten die in mijn badkamer mogen staan!

Werkt Olaz voor jou ook? Comment en win!

Ben je nieuwsgierig of de producten van Olaz bij jou ook goed werken? Wij mogen 1 tube Olaz Eyes verstevigend oogserum en 1x Olaz Regenerist 3-zone Hydraterend SPF 30 crème weggeven. Laat uiterlijk 15 november hieronder weten welk product jij zou willen testen en wie weet win jij! Uiterlijk 17 november maken we de winnaars bekend.

Reageer op artikel:
Alsof je wél genoeg slaap krijgt! ;) (Olaz review/WIN)
Sluiten