Petra
Petra DIY 28 Dec 2011

Als zwanger worden niet vanzelf gaat – Marina Nicholas

Wie zwanger wil worden, hoopt op één ding: dat het vlot lukt. Maar dat is niet altijd het geval. Eén op de zes echtparen heeft moeite om spontaan zwanger te worden. De verwachting is dat dit aantal zal verdubbelen in de komende tien jaar. Bron: Sheffield University, B. Ledger.

Als een vrouw er maar niet in slaagt zwanger te worden, is het lastig te bedenken waar ze moet beginnen. Voor die vrouwen – en hun mannen – schreef medisch biologe Marina Nicholas een praktische handreiking: Als zwanger worden niet vanzelf gaat. Het is het eerste persoonlijke boek over onvruchtbaarheid. Nicholas neemt de lezer mee op de tocht die zij zelf heeft moeten ondernemen om zwanger te worden van haar zoon Bruno. Tijdens die hobbelige, emotionele weg deed ze veel kennis op, die ze vertaalde in een drie-stappen-plan.

Stap 1: Legt uit hoe de lichamen van vrouw én man werken en wat mogelijke oorzaken van onvruchtbaarheid zijn;
Stap 2: Vertelt welke mogelijke onderzoeken er zijn in de reguliere geneeskunde, maar ook wat iemand zelf kan veranderen op het gebied van voeding en levensstijl;
Stap 3: Helpt bij het kiezen van een behandeling voor vrouw en man.
Naast de drie stappen besteedt Nicholas aandacht aan de psychische kant van onvruchtbaarheid en vruchtbaarheidsonderzoeken. Ook is er ruimte voor alternatieve therapieën, zoals hypnotherapie, kruidengeneeskunde en accupunctuur. Verhalen van vrouwen in dezelfde positie als die van de auteur geven het boek een persoonlijk tintje. Heel bijzonder is het hoofdstuk waarin haar echtgenoot zijn visie geeft op de moeilijke tijd die uiteindelijk leidde tot de geboorte van Bruno. Tot slot geeft Nicholas nuttige (website) adressen.

Reageer op artikel:
Als zwanger worden niet vanzelf gaat – Marina Nicholas
Sluiten