Petra
Petra Winnen 2 Sep 2017

Alles onder controle! [WIN-actie organizing voor moeders]

Als hardwerkende moeder vind ik het wel eens lastig om alles goed te organiseren en niets te vergeten. Zo was ik laatst pardoes een kinderfeestje vergeten waar een van de kinderen heen moest. Dat dat gedeeltelijk kwam vanwege het feit dat er in die week al twee andere kinderfeestjes waren geweest, wil ik natuurlijk niet onvermeld laten. En dankzij mijn vooruitziende blik (ahum…) had ik nog wel een cadeautje in de kast liggen waarmee zoonlief alsnog naar het feestje kon. Maar toch blijf ik het ontzettend vervelend vinden als ik zulke dingen vergeet. Ik heb het liefst alles onder controle… Daarom ben ik altijd op zoek naar hulpmiddelen die al dat organiseren net wat makkelijker en het leven net wat rustiger maken!

1. De weekplanner

Ik zag ze vroeger wel eens aan de muur hangen bij vrienden die al kinderen hadden en ik vond ze altijd het toppunt van burgerlijkheid. Tegenwoordig kan ik niet meer zonder: de weekplanner. We hebben al jaren een whiteboard in de keuken hangen, waar ik ieder weekend de planning voor de nieuwe week op schrijf. Er zijn die wekelijks terugkomen (zwemles, muziekles etc.), maar ook eenmalige afspraken die je makkelijk vergeet (zoals bezoekje aan consultatiebureau en 10-minutengesprekken op school). Sinds ik de moeite neem om alle afspraken in de weekplanner te zetten, merk ik dat het in mijn hoofd een stukje rustiger is. Ik hoef niet meer zelf alles te onthouden, maar kan gewoon even de planner checken. Overigens wordt het whiteboard tegenwoordig minder gebruikt, want ik heb de weekplanner van Mama Baas ontdekt: een handige paperback met uitscheurbare bladzijden, waarop je de hele weekplanning kunt uitschrijven. Schrijft een stuk makkelijker dan zo’n whiteboard!

Mama Baas weekplanner win
De weekplanner van Mama Baas winnen? Lees hieronder meer!

2. Scheurkalender op het toilet

Als we het dan toch over burgerlijker hebben: wie heeft er tegenwoordig nog een scheurkalender op de wc hangen? Nou… uhm… ik! En dat is niet zonder reden. Tijdens zo’n rustmomentje op het toilet schieten me aan de hand van die scheurkalender namelijk weer allerlei dingen te binnen. Zo bedacht ik laatst bij het losscheuren van het datumblaadje van de dag ervoor dat mijn schoonmoeder jarig was. Hierdoor heb ik toch nog op tijd actie kunnen ondernemen! Het zijn van die kleine dingen die mij er inmiddels van overtuigd hebben dat je in het leven niet zonder scheurkalender kan. Dus zoek een mooie uit en hang ‘m op een prominente plek. En laat vervolgens vooral niet de kalender het hele jaar op 2 januari staan, want dan schiet ie zien doel voorbij 😉

Mama Baas Scheurkalender winactie
Handige kalender winnen? Lees hieronder meer!

3. Maak een opruimschema – voor het hele gezin!

Ben jij zo’n ouder die, als de kids eindelijk op bed liggen, de rest van de avond nodig hebt om het huis weer aan kant te krijgen? Dat kan anders! Maak een vast schema met alle opruimklussen. Let op: zet niet alleen je eigen klussen in het schema, maar ook dat van de rest van het gezin. Leer je kinderen van jongs af aan dat opruimen nu eenmaal hoort bij spelen. Niet alleen raken ze er zo aan gewend dat het klusje erbij hoort, maar het gaat jou ook bergen tijd opleveren! Zelf gebruikte ik altijd de stelregel: ben je oud genoeg om te spelen? Dan ben je ook oud genoeg om op te ruimen! Dus vanaf een maand of 9 hebben ze geholpen. Vaak ook nog eens met heel veel plezier, want wat is er nu leuker dan je speelgoedauto’s in de opbergkist proberen te mikken? 🙂

4. Boek vol herinneringen

Ken je dat? Je hebt bestanden vol met de prachtigste babyfoto’s van je kind, maar je kijkt er vervolgens nooit meer naar. Logisch, want het is natuurlijk veel leuker om die foto’s te bekijken in geprinte versie. Helaas kwam het er bij mij nooit van om wat met de foto’s te doen. Dit foto-plak-invulboek heeft daar verandering in gebracht. Ik geef toe; het was een paar avondjes uitzoekwerk. Maar het resultaat is een prachtig fotoboek met verhaaltjes. Inmiddels heb ik er voor alle drie de kinderen een gemaakt. Het resultaat mag er wezen en, nog een voordeel, ik heb een heleboel mislukte en minder mooi foto’s kunnen wissen uit het geheugen van mijn laptop en telefoon. Scheelt een hele berg MB’s!

Mama Baas fotoboek winactie
Ook zo’n prachtig boek van Mama Baas winnen? Lees hieronder hoe!

5. Haal- en brengnetwerk

Ik geef toe: dit organisatie hulpmiddel vergt wat tijd en inzet, maar als het eenmaal loopt is het geweldig. En nog gratis ook! Bij ons begon het met de voetbaltrainingen van onze jongens. Met een paar voetbalouders uit de buurt regelde ik een haal- en brengpoule. Hierdoor sta ik nog maar eens in de twee weken bij de training langs de lijn! Het scheelt mij (en de andere ouders) dus een hele hoop tijd. Omdat de voetbaltrainingen ook nog eens op een onmogelijk tijdstip plaatsvinden (etenstijd, in de ‘avondspits’), scheelt het daarnaast een hoop stress. Inmiddels heb ik eenzelfde systeem opgezet voor de zwemles van mijn zoontje. Zo heb ik wekelijks ruim 3 uur meer tijd voor andere dingen. Zolang de kids het niet erg vinden, houden wij zo dus alles mooi onder controle!

Hulp nodig bij het organiseren?

Kan jij ook wel wat hulp gebruiken om de boel op de rails en onder controle te houden? Wij verloten 1 exemplaar van deze 3 Mama Baas – producten: het foto-plak-invulboek, de scheurkalender en de weekplanner. Laat vóór 9 september hieronder een berichtje achter, en vermeld daarin waarom en welke prijs jij wilt winnen.

Reageer op artikel:
Alles onder controle! [WIN-actie organizing voor moeders]
Sluiten