Agnes column – In opleiding

Welkom in de wereld van het studentenleven! Een studentenleven? Nee niet echt, mijn echte studentenleven ligt al meer dan een decennia achter de rug. Mijn naam is Agnes den Dunnen, moeder van twee zoons. Ritchie, die nu ruim 15 maanden is en Dean zijn oudere broer van 4 jaar. 

Samen met mijn man Jeroen vormen wij een gezinnetje wonend in De Betuwe. Op mijn 34ste jaar heb ik besloten om mijn carrière maar eens over een andere boeg te gooien.

Na diverse administratieve- en commerciële functies kreeg ik helaas geen vaste grond onder mijn voeten. Door verhuizing van mijn werkgever, faillissement of simpelweg een draak van een werkgever, kwam ik helaas regelmatig in contact met het UWV. Als dan ook nog eens je man per e-mail op 31 december rond half vijf in de middag ontslag krijgt, dan weet je het zeker: Tijd om van richting te veranderen! Vele sollicitaties verder bleek mijn CV niet goed genoeg. Afwijzing, na afwijzing was het resultaat van mijn pogingen om snel aan de bak te komen. Er was altijd wel een reden. Er rolde wel eens een gesprek uit maar dan kreeg je te horen dat je CV niet aansluit bij wat het bedrijf zocht in een kandidaat. Bij dit soort uitspraken breekt dan mijn klomp, je hebt toch mijn CV gelezen voordat je mij op gesprek liet komen? Zeg dan maar gewoon dat je liever niet een 34 jarige moeder parttime in dienst wil nemen waarvan je weet dat haar gezin op de eerste plaats komt en niet de werkgever.

Gelukkig was er een lichtpunt. Mijn man had relatief snel werk gevonden en ik had het geluk een meedenkende werkcoach van het UWV te ontmoeten. Hij zag tenminste potentie! Via hem heb ik de mogelijkheid gekregen om mijzelf te laten omscholen. Als ik dan enkele weken later fiat heb gekregen van het UWV, kan ik niet wachten om te starten met mijn nieuwe carrière. Ik mag starten met de opleiding Pedagogisch Medewerker 4. Een 1-jarige opleiding waarbij ik als BBL-er aan de slag kan binnen de kinderopvang! Geweldig toch!

Vanaf medio april ben ik gestart. Eén dag in de week reis ik af naar Utrecht. Om bij het station te komen trotseer ik fietsend wind en regen om alvorens met de trein af te reizen naar Utrecht. Drie andere dagen van de week ben ik aan het werk op een kinderdagverblijf. Op woensdagen en in het weekend ben ik lekker thuis met de kinderen.

Nu de basisfase is afgerond ben ik onlangs gestart met de verdiepingsfase. Met een zwaar gevoel laat ik de zomertijd achter en ga ik de strijd aan met het weemoedige herfstweer. Op dit moment voel ik mij vaak een weegschaal. Aan de ene zijde staat mijn gezin, maar op de andere zijde? Ik moet dan kiezen tussen school, huiswerk, het werk op het kinderdagverblijf en het huishouden. Week in, week uit hoop ik dat de weegschaal in het midden blijft.

Reageer op dit bericht!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.