Leuke kerstcadeaus: 5x ideeën

Nu Sinterklaas weer terug naar Spanje is vertrokken kijken de kinderen alweer uit naar de pakjes onder de kerstboom. Nadat alle unieke inspiratie naar de Sinterklaas geschenken is gegaan, is het is niet altijd gemakkelijk om ook nog met een leuk en vooral origineel kerstcadeau te komen. Voor meiden kan het nog al eens wat gemakkelijker zijn dan voor de stoere kerels in huis. Gelukkig kun je ook online cadeaus voor jongens vinden. Van een interactief UV T-shirt, tot een laserprojector, een zingende vis of zelfs een kamelensafari. Je kan het je zo gek niet bedenken! Je zal hoe dan ook met een origineel cadeau komen.

Ben je er nu nog niet helemaal uit? Om je een eindje op weg te helpen hebben we hier een aantal leuke kerstcadeau ideeën voor je op een rijtje gezet!

1. Lekker knutselen

Ongelooflijk leuk voor de creatieve knutselaars. Stel een leuk pakketje samen om gezellig met het hele gezin huis en omgeving in kerstsferen te brengen. Ga gezellig samen knutselen aan kerstkaarten voor de familie en laat de kinderen met hun eigen ‘kerst knutsel pakketje’ hun favoriete kerstkaarten maken. Hetzelfde kun je doen met de ballen en andere decoraties in de boom of in en rondom het huis. Een cadeau dat niet alleen leuk is om te krijgen, maar ook het hele gezin samen tijd door laat brengen.

2. Winterklaar

Waar in de warmere maanden continu buiten gespeeld wordt, is dit tijdens de wintermaanden wat minder gemakkelijk te doen. Maar de Kerstman weet daar wel raad mee! Een paar nieuwe schaatsen onder de boom, een nieuwe slee of een stoere wintermuts bijvoorbeeld.

3. Voor de keukenhelden

Niet alleen leuk voor de wintermaanden, maar ook tijdens de zomer kan er gebakt worden! Een keukensetje voor de jongste gezinsleden met hierin leuke vormpjes, gereedschap en materialen brengt plezier voor jong en oud!

4. Sneeuwpret

Help de kinderen een handje op weg met het spelen in de sneeuw. Maak bijvoorbeeld een leuk pakketje met bakjes en emmertjes zodat ze hun eigen sneeuwkasteel kunnen bouwen. Of ga zelf creatief aan de gang en maak een sneeuwpop pakket met een shawl, een hoge hoed, een wortel-neus en knopen. Zodra de eerste sneeuwvlokjes vallen staan ze gegarandeerd te springen!

5. Bouwen aan traditie

Om de kersttraditie er ook bij de nieuwe generaties in te houden, kun je ze een speciaal kerstboom ornament cadeau doen. Ieder jaar een speciale kerstbal bijvoorbeeld die ze zelf in de boom mogen hangen.

Reageer op artikel:
Leuke kerstcadeaus: 5x ideeën
Sluiten