6x zo kom je op tijd de deur uit – mét kids!

Eerlijk gezegd ben ik best een goed georganiseerd persoon. Ik heb geen enkele moeite om op tijd op mijn werk te komen of mijn afspraak bij de tandarts te halen – zolang ik geen rekening met de kinderen hoeft te houden. Zo gauw zij in mijn planning meegenomen moeten worden, loopt negen van de tien keer alles in de soep en komen we bijna standaard overal te laat. Met behulp van deze 6 tips verwacht ik dit probleem snel op te lossen.

Tip 1. Begin op tijd

Ben jij ook iemand die ‘s ochtends het liefst zo lang mogelijk blijft liggen? Begrijpelijk, maar het loont de moeite om een half uurtje eerder op te staan. Dat half uurtje geeft je namelijk de tijd om rustig op te starten. Zo voorkom je dat je al vanaf het moment dat je uit bed stapt haast hebt. Je kinderen voelen het namelijk haarfijn aan als je haastig of ongeduldig bent en de kans dat ze dan zonder tegenstribbelen meewerken is heel klein.

Tip 2. Blijf bij de tijd

Er is een ding dat ik nooit en te nimmer doe als ik ‘s nachts wakker wordt: checken hoe laat het is. Als ik dat wel doe, weet ik namelijk zeker dat ik de rest van de nacht wakker lig, ondertussen bedenkend hoeveel minuten ik nog heb tot de wekker gaat. Toch heb ik gemerkt dat het overdag wél handig is om te weten hoe laat het is. Daarom draag ik tegenwoordig altijd een horloge om mijn pols. Daarmee houd ik onopvallend in de gaten hoe laat het is, zonder dat ik eerst mijn mobiel moet zien te vinden om de tijd te kunnen checken. Het werkt voor mij als een goede stok achter de deur om de vaart er in te houden. Daarnaast is een horloge voor mij trouwens niet alleen functioneel, maar ook onderdeel is van mijn outfit. Een mooi klassiek horloge zoals je die je bij Chrono24 kunt vinden, maakt wat mij betreft iedere outfit helemaal af.

Tip 3. Doe veel ‘s avonds

Als de kinderen eindelijk slapen, plof je waarschijnlijk het liefst direct neer op de bank. Het is echter de moeite waard om daar nog even een half uur mee te wachten. In zo’n half uurtje ‘s avonds kun je namelijk ontzettend veel dingen doen die je anders de volgende ochtend zou moeten doen. Denk bijvoorbeeld aan het klaarleggen van de kleding voor je kids, het dekken van de ontbijttafel of het vullen van de broodtrommeltjes voor de schoollunch. Doe dat ‘s avonds en je ligt ‘s ochtends gegarandeerd voor op schema. Dit werkt als een tierelier – zeker in combinatie met het half uurtje eerder opstaan (zie tip 1).

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

cartoon kind rennen

Tip 4. Laat je boodschappen thuis bezorgen

Ben jij iemand die aan het eind van de werkdag de kinderen ophaalt van de kinderopvang en dan bedenkt dat er ook nog boodschappen gedaan moeten worden? Natuurlijk heb je daar spijt van als je met een stel hongerige, brullende en wegrennende kindjes door de supermarkt snelt. En toch doe je de volgende dag waarschijnlijk precies hetzelfde, omdat die routine er nu eenmaal in is gebouwd. Tijd voor verandering! Neem een moment om een goede boodschappenlijst op te stellen, kruip achter je laptop en bestel je boodschappen gewoon online. Niks decadent; thuis laten bezorgen is gewoon heel handig!

Tip 5. Het hoeft niet perfect

De dagen dat ik alledrie mijn kinderen perfect in de kleren wilde hebben voordat we naar buiten gingen liggen ver achter mij. Ik heb me erbij neergelegd dat niet alles perfect kan zijn. Ze vallen een gat in hun net nieuwe broek, rollen door de modder als je een seconde niet kijkt en vliegen elkaar in de haren zo gauw ze samen spelen. Dat perfecte is dus maar van korte duur en waarom zou je voor die paar minuten zo veel moeite doen? Er zijn betere manieren om je kostbare tijd te besteden!

Tip 6. Laat je niet afleiden

Wees eerlijk: het zijn niet alleen de kinderen die vertraging geven. Als ouder laten we ons ook graag afleiden door allerlei zaken die er niet toe doen. Hoeveel haast we ook hebben, het is verleidelijk om tussendoor snel nog even te kijken of er nog iets te ‘liken’, ‘delen’, of te ‘tweeten’ valt. Moet je ergens op tijd zijn? Laat je dan niet afleiden en check je social media pas op het moment dat je -bijtijds- op de plek van afspraak bent gearriveerd. Succes verzekerd!

Reageer op artikel:
6x zo kom je op tijd de deur uit – mét kids!
Sluiten