6 tips voor lieve én stoere meisjeskleding zonder roze en glitters

Is jouw dochter gek op toffe en eigentijdse kleding, maar hoef je niet met roze, glitters, pailletjes of tule aan te komen? Begrijpelijk, lang niet elk meisje vindt dat even leuk. Toch kan het soms wel even lastig zijn om geschikte kleding te vinden, want als je de meisjesafdeling van een winkel binnenloopt schreeuwt het roze je vaak van een afstand al toe. Uiteraard kun je ook makkelijk bij de jongensafdeling kijken, maar als je weet waar je moet zoeken bestaat er ook echt wel leuke meidenkleding zonder dat het regelrecht uit een prinsessenfilm lijkt te komen.

Een van onze favoriete merken op dit gebied is NAME IT kinderkleding. Dit betaalbare kinderkledingmerk richt zich op comfortabele kleding met een eigentijdse look, voor alle leeftijden (tot 12 jaar) én voorkeuren. Lief, schattig en subtiel, maar ook stoer en lekker opvallend. Voor ieder wat wils dus! We zetten onze favorieten voor je op een rij en geven je hiermee inspiratie voor leuke kleuren, printjes, opdrukken en designs.

1. Blauw

Blauw

Donkerblauw is leuk voor elk kind, zowel voor jongens als meisjes. Door te kiezen voor een subtiel design met lieve details zoals glimmende knoopjes, strikjes en plooitjes gecombineerd met donkerblauw zit je eigenlijk altijd goed.

2. Okergeel

Okergeel

Geel is misschien een gedurfde kleur, maar als je kiest voor de juiste kleur okergeel kan dit ook juist erg stijlvol staan. Bijvoorbeeld in combinatie met zwart of donkerblauw. Daarnaast past het bij vrijwel elk seizoen en bijna elk kind is gek op deze vrolijke kleur!

3. Groen

Groen

Groen een jongenskleur? Zeker niet! Vooral niet als je een zachte pasteltint uitkiest. Stoer én cute!

4. Printjes

Printjes

Panterprintjes vallen bij vrijwel iedereen in de smaak, omdat het nou eenmaal ontzettend stoer staat. Daarnaast kun je kiezen voor lekker opvallend, of subtiel.

5. Teksten

Teksten

Vooral als kinderen wat ouder worden krijgen ze een eigen wil wat betreft hun kleding. Opdrukken en teksten worden opeens een stuk belangrijker voor ze. Zomerse opdrukken zoals hieronder vallen vrijwel altijd in de smaak bij kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

6. Wit

Wit

Wit saai? Echt niet! Vooral niet met een leuke zomerse opdruk zoals hieronder! Extra leuk in de zomer in combinatie met een zongekleurde snoet.

Kortom: meisjeskleding hoeft écht niet altijd alleen maar roze en met glitters te zijn. Er zijn genoeg andere leuke alternatieve kleuren. Je moet alleen even weten waar je moet zoeken!

Foto’s kleding: NAME IT/Jayno.nl

Reageer op artikel:
6 tips voor lieve én stoere meisjeskleding zonder roze en glitters
Sluiten