5x lekker de lentekriebels!

Het weer valt nog een beetje tegen, maar ik merk het aan de hooikoorts die alweer komt opzetten: het wordt lente! Het zal nu echt niet lang meer duren voordat de zon gaat schijnen en we weer lekker zonder jas naar buiten kunnen rennen. Verhoog de lentekriebels met behulp van deze vijf tips.

1. Picknicken in de tuin

Een tuin ter grootte van een postzegel, of alleen maar een balkonnetje? Dan droom je misschien van een huis met een gigantische tuin voor de kids, maar er is één belangrijk voordeel: in de luwte van je huis is het in de lentezon al snel lekker warm. Dus grijp je lunch van de eettafel en ga met de kinderen lekker buiten eten. Een beetje kleur op de wangen en extra vitamine D kunnen geen kwaad na zo’n lange winter.

2. Mest de kledingkasten uit

Ken je dat? Dat je denkt prima voorbereid te zijn op de lente, omdat je vorig jaar in de uitverkoop al flink hebt ingeslagen? En dat vervolgens blijkt dat de kinderen nu al uit die nieuwe kleren gegroeid zijn? En staand voor je eigen kledingkast heb je vast weer een ander probleem: de damesmode die vorig jaar nog leuk leek, lijkt totaal niet op de kleding die je nu zou willen dragen. Stap 1: mest de kledingkasten uit. Stap 2: breng alles wat je niet meer nodig hebt naar de kringloop. En stap 3: ga shoppen! Geen zin om daarvoor uit huis te moeten? Geen probleem: ook online is er keus genoeg wat betreft de mooiste kinder- en damesmode.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

paardenbloem blazen kind

3. Ga erop uit!

Natuurlijk wil je op koude, natte winterdagen het liefst binnen bij de kachel zitten. Hierdoor mis je wel de noodzakelijke buitenlucht en beweging. In de lente is het op de meeste dagen gelukkig buiten prima toeven. Dus haal je kids weg achter hun tablet en spelcomputer en ga erop uit! Wat je budget ook is, er zijn genoeg mogelijkheden te bedenken. Een middagje naar het bos kost niets en de kids zullen zich prima vermaken. Heb je wat meer te besteden? In de lente gaan ook de meeste attractieparken weer open en gaan de dieren in de dierentuinen weer naar buiten. Zo heb je al snel een hele dag plezier.

4. Geniet van de feestdagen

Nog zo’n voordeel van de lente; in deze periode vallen ontzettend veel feestdagen. Ben je vrij tijdens deze dagen? Geniet er dan van samen met je gezin. Een beetje voorpret hoort daar natuurlijk bij, dus maak samen plannen voor die dagen om de lentekriebels al flink te laten kriebelen. Wil je kleine naar de kinderboerderij? Je oudste een dagje naar oma? En willen jullie zelf een dagje klussen in de tuin, of stiekem even helemaal niets? Waar je normaal gesproken keuzes moet maken, heb je met een beetje geluk in deze periode ruimte om al deze dingen gewoon te gaan doen.

5. Knutselen is ook leuk!

Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil. In die oude spreekwoorden zit helaas vaak een kern van waarheid. Met een beetje pech heb je dus natte sneeuw met Pasen, of bakken vol met regen op Koningsdag en dat is funest voor de lentekriebels. Gelukkig is er als je jonge kinderen hebt een prima alternatief voor speeltuin of kinderboerderij: knutselen! Knutsel rond Pasen eierdopjes in elkaar en beschilderen naar hartenlust ieder ei dat je tegenkomt. Of help je kids bij het maken van de mooiste schilderijtjes, om te verkopen op de braderie met Koningsdag of om gewoon weg te geven aan opa en oma. Zo is de dag om voordat je het weet!

Reageer op artikel:
5x lekker de lentekriebels!
Sluiten