5x een instant kerstgevoel!

De kerstliedjes schallen door de luidsprekers en ’s avonds is de buurt hel verlicht door alle kerstbomen, kerstslingers en oplichtende rendieren in de voortuinen. Kortom; het is bijna Kerst! Heb jij dat echte kerstgevoel nog niet te pakken? Geen probleem; gebruik deze 5 tips voor een instant kerstgevoel!

1. Ontwerp je kerstkaarten

Kerstkaarten versturen ouderwets? Niets is minder waar! Tegenwoordig ontwerp je heel simpel de mooiste kerstkaarten zelf. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Kaartje2go. Daar kun je kerstkaarten ontwerpen in allerlei stijlen, kiezen uit kaarten met of zonder eigen foto en laten afdrukken in verschillende formaten. Je kan zelfs kosteloos een proefdruk laten opsturen! Laat de kerstkaarten vervolgens bij je thuis bezorgen, of adresseer ze al op de website. Dan hoef je niet eens meer naar de brievenbus, maar krijgen de ontvangers toch een mooie, gepersonaliseerde kaart. Instant kerstgevoel!

2. Mariah Carey werkt altijd

Hoor jij tot de categorie mensen die om het hardst roepen dat ze een grondige hekel hebben aan kerstliedjes? Zet je trots aan de kant en de radio aan: kerstliedjes zijn dé manier om de juiste kerstsfeer te creëren. Grappig detail: geluiden en muziek kunnen ook herinneringen oproepen. Herinneringen aan de kerstdiners bij opa en oma vroeger. Of aan het rondjes schaatsen op de ijsbaan, met Mariah Carey die door de luidsprekers schalde. Zo gauw die mooie herinneringen weer naar boven komen, weet je: met dat kerstgevoel komt het goed!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

sneeuwpop in de sneeuw

3. Steek de lichtjes aan

Veel mensen hebben last van die donkere dagen voor Kerst. Regenachtige, koude en korte dagen kunnen zorgen voor een winterdip. Maak het op die donkere dagen binnen zo gezellig mogelijk. Steek kaarsjes aan en geniet van de lichtjes in de kerstboom. Wedden dat al die lichtjes je humeur een flinke ‘boost’ geven?

4. Ga naar een kerstmarkt

Denk je dat je immuun bent voor de echte kerstsfeer? Daag jezelf uit en bezoek een kerstmarkt. Wedden dat je binnen de kortste keren keihard ‘Jingle Bells’ meezingt? Kerstmarkten zijn ook nog eens een geweldig excuus voor een weekendje weg. Heerlijk een paar dagen naar Londen, Brugge of Bremen. Geen budget voor zo’n uitje? Geen nood! De meeste tuincentra hebben tegenwoordig een geweldige collectie kerstspullen. Vaak ook nog eens met een gratis kopje koffie of thee!

5. Doe iets goeds voor een ander

Door al die kerstslingers, gourmetspullen en kleurrijke verlichting verliezen we één ding nog wel eens uit het oog: de ware kerstgedachte. Maar van iemand anders blij maken word je zelf toch ook hartstikke blij? Dus doneer je kerstpakket aan de voedselbank, maak een mooi bedrag over naar een goed doel of zamel oude kleding in. Je maakt er iemand anders gelukkig mee en krijgt er zelf gegarandeerd een instant kerstgevoel voor terug. Fijne Kerst!

Reageer op artikel:
5x een instant kerstgevoel!
Sluiten