Petra
Petra Opvoeding 19 Jun 2019

5x deze hondenrassen zijn ideaal voor een gezin

Kinderen kunnen veel leren van het omgaan met een huisdier. Een hond in huis brengt veel gezelligheid en plezier met zich mee. En als de kinderen wat ouder zijn, kunnen ze leren hoe het is om de verantwoordelijkheid te dragen voor een ander levend wezen. Ja, uitlaten moet echt, zelfs als het regent! Let wel op: het ene hondenras is beter met kinderen dan het andere. We zetten 5 kindvriendelijke rassen voor je op een rij. Waarbij het wel goed is om te melden dat iedere hond natuurlijk weer eigen karakter heeft. Een kindvriendelijk ras hoeft dus geen kindvriendelijke hond op te leveren. Toch geldt voor deze hondenrassen over het algemeen dat ze prima in een gezin met kids passen. Welke hond komt er bij jullie in de hondenmand?

1. De boxer

boxer met tennisbal

De Boxer is een ras dat sinds het eind van de negentiende eeuw bestaat. De hond komt oorspronkelijk uit Duitsland. Doel van het fokken van dit ras was om een hond te krijgen die heel snel is, lang door kan rennen en springen en z’n mannetje staat. Het resultaat was de Boxer. Boxers zijn energieke honden, die houden van een spelletje. Vooral voor wat oudere kinderen zijn dit ideale huisdieren. Lief, aanhankelijk en energiek.

2. De Newfounlander

Newfoundlander op het strand

Houd je van groot? Dan valt de Newfoundlander vast bij je in de smaak. Deze enorme, harige hond is de ideale beschermer van je kinderen. Dit ras is erg geduldig en vriendelijk. Een peuter die hem aan de oren of de staart trekt? De kans op een bijt of grom is klein. Liever loopt de hond even weg als het even te veel wordt. De Newfoundlander is daardoor een ideaal huisdier voor gezinnen met jongere kinderen. Klein minpuntje: door zijn grootte neemt deze hond nogal wat ruimte in. Als je wat kleiner behuisd bent is een wat kleiner ras daardoor waarschijnlijk geschikter.

3. De Bulldog

bulldog pup

De Engelse en Franse Bulldog zijn gespierde, energieke honden, die vanwege hun formaat prima passen in een wat kleinere woning. Wat ze missen aan groottte, wordt gecompenseerd door hun enorme enthousiasme. Ze zijn onvermoeibaar als het gaat om spelletjes spelen. Daarnaast houden ze van veel aandacht. Hierdoor kunnen ze wat jaloers reageren wanneer er een baby wordt geboren. Eenmaal over die jaloezie heen, kunnen ze vriendschap sluiten voor het leven. Belangrijk om op te letten: helaas is er met dit type hond erg ver doorgefokt. Hierdoor hebben veel Bulldogs last van ademhalingsproblemen. Ook problemen met de knieën komen veel voor.

4. De Retriever

golden retriever met jongen

Zowel de Golden als de Labrador Retriever zijn ideale gezinshonden. Ze zijn zachtaardig, vriendelijk en geduldig. Daarnaast zijn ze vaak ook nog eens heel slim. Dit maakt dat ze prima overweg kunnen met kinderen, zelfs met baby’s en peuters. Een peuter dit bovenop ze klimt, of een baby die aan een oor trekt: de retriever kan wel wat hebben. Ook leuk: de Golden Retriever is nieuwsgierig en onderzoekend. Wanneer je kind wat verlegen is, kan deze hond hem of haar over de drempel trekken om toch op onderzoek uit te gaan.

5. De Beagle

Beagle in het gras

Een echt Engels ras is de Beagle. Van oorsprong is het een jachthond. Dat is te merken aan de enorme hoeveelheid energie die deze hond heeft. Lange wandeltochten, urenlange spelletjes of een middag lang achter de kinderen aanrennen: deze hond doet het met plezier en enthousiasme. Ook fijn is dat ze in de regel ook prima met andere huisdieren overweg kunnen. Klein nadeeltje: Beagles verharen flink. Een regelmatige borstel- en wasbeurt is daarom noodzakelijk. Maar aan de andere kant is dat natuurlijk een ideale manier om je kind te leren om een huisdier goed te verzorgen.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Reageer op artikel:
5x deze hondenrassen zijn ideaal voor een gezin
Sluiten