5x budgetvriendelijke schoencadeautjes

Nu Sint weer in het land is, willen de kinderen natuurlijk graag hun schoen zetten. Op zich vind ik dat prima, maar wanneer ik de folders check lijkt het gemiddelde schoencadeau tegenwoordig zo een paar tientjes te kosten. Als ik dus een aantal keer drie schoenen moet vullen, ben ik al snel een klein vermogen kwijt. Gelukkig hoeft een leuk en origineel schoencadeau helemaal niet duur te zijn!

1. Verdeel 1 cadeau over meer schoenen

Het drie-op-een-rij spel dat ik vorig jaar kocht als schoencadeau was hier in huis een groot succes. Het mooie was dat ik met één cadeau drie schoenen kon vullen. In de een schoen stopte ik een pakketje met alle rode fiches. In de volgende eentje met gele fiches. En in de laatste stopte ik het ingepakte raster van het spel. ’s Morgens pakten ze alle drie tegelijk hun schoencadeau uit en was gelijk duidelijk: dit hoor bij elkaar. Ze zijn er de hele ochtend zoet mee geweest!

2. Geef een ‘teaser’ cadeau

Heb je wat oudere kinderen die nog wel graag hun schoen zetten? Maak ze dan nieuwsgierig naar de cadeautjes op pakjesavond, door een kleine hint in hun schoen te stoppen. Een groot piratenschip van LEGO gekocht? Stop dan vast een paar piratenpoppetjes in de schoen. Om het af te maken kun je er een gedichtje bij doen om de spanning nog verder op te voeren. Krijgen ze nu echt dat piratenschip, of blijft het bij die paar poppetjes? Ze zullen extra naar pakjesavond uitkijken!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

klomp met wortel en cadeautjes

3. Groene vingers

Het cadeau waar we het hier nog steeds over hebben kostte nog geen euro. Het bestond uit een zak watten met een zakje tuinkers zaadjes. Bij het uitpakken waren de kids nog niet echt enthousiast. Ze vroegen zich vooral af wat ze met die watten moesten. Samen legden we een laag watten op een schoteltje. Daar overheen strooiden ze tuinkers zaadjes en vervolgens mochten ze iedere dag wat water geven. Het leuke van tuinkers: binnen een dag zie je de eerste zaadjes al ontkiemen. En uiteindelijk konden ze de tuinkers op hun broodje kaas eten. We hadden van die watten en zaadjes zo een week plezier. Ik zie potentiële groene vingers!

4. Laat ze knutselen

Het fijne van knutselspullen is dat ze er zijn in alle soorten, maten en prijscategorieën. Een doos stiften is meestal niet duur en daardoor ideaal als schoencadeautje. Daarna kun je de schoen ook nog vullen met allerlei soorten papier, lijm of verfspullen. Voor een klein prijsje kun je je kinderen een hele hoop plezier geven. Kijk ook eens bij winkels zoals de Action. Daar hebben ze vaak leuke schilderijtjes die met de bijgeleverde verf ingekleurd kunnen worden.

5. De nieuwe Michael van Gerwen

Ben je op zoek naar iets dat leuk is voor jong én oud? Een dartbord met klittenband is niet duur, maar geeft uren speelplezier. Het is ook nog eens een spel dat heel goed is voor de motorische ontwikkeling van jonge kinderen. Ze leren er mee gooien en goed richten. Rond het dartbord kun je een hele competitie opbouwen, waardoor het uren speelplezier kan geven. En dat voor een paar euro!

Reageer op artikel:
5x budgetvriendelijke schoencadeautjes
Sluiten