Petra
Petra Wonen 22 Sep 2022

5 tips om een kindvriendelijke badkamer te creëren

Ben jij van plan je badkamer te verbouwen? En heb jij een gezin met kinderen? Dan kan de badkamer maar beter praktisch en veilig worden ingericht. Met de volgende tips zorg jij ervoor dat je een kindvriendelijke badkamer creëert. 

1.     Softclose badkamermeubelen

Wil je in de ochtend het bonkende geluid van een dichtslaande toiletbril of kast voorkomen? Dan is het een goed idee om soft-close badkamermeubels te installeren. Dit type meubels zullen zachtjes en langzaam sluiten waardoor andere gezinsleden niet worden gestoord. Softclose badkamermeubelen zijn bijvoorbeeld erg nuttig wanneer je kinderen nog aan het leren zijn om hun bewegingen te coördineren. Het is een kleine toepassing maar biedt veel gemak.

2.     Opbergruimte

Afhankelijk van hoeveel gezinsleden de badkamer zullen gebruiken, is het handig om ruimte te creëren waar persoonlijke spullen kunnen worden opgeborgen. Wij raden aan om de ruimtes op de muur te gebruiken voor hoge kasten. Hier kunnen bijvoorbeeld onbereikbare items worden geplaatst. De lagere laden of planken zijn ideaal voor het opbergen van speelgoed en handdoeken. Deze laden zijn immers makkelijker te bereiken voor je kinderen. Bovendien zijn handdoekhaken en -rails altijd een goed idee in een kindvriendelijke badkamer, vooral als ze over naam labels beschikken.

Verder, maken verzonken planken in de douche het gebruik van toiletartikelen toegankelijker. Het installeren van deze planken moeten echter wel in het vroege stadia van het badkamer ontwerp worden overwogen. Wij raden aan om dit tegelijkertijd te doen met het kiezen van de douchecabine.

3.     Veilige thermostaatkraan

Om ervoor te zorgen dat je kinderen zich niet verbranden tijdens het douchen of baden is het slim om een thermostaatkraan te installeren. Een thermostaatkraan regelt de watertemperatuur door de hoeveelheid warm water die er doorheen stroomt te beperken.

4.     Antislip oppervlakte

Antislip oppervlakte

Voordat je vloertegels koopt, is het handig om te controleren of de tegels glad kunnen worden als ze nat zijn. Wanneer je geen risico wilt lopen dat jij of je kleintje uitglijdt, kun je in de badkamer het best gaan voor een antislip tegels. Dankzij deze tegels zorg jij ervoor dat je badkamer een veilige plek wordt. Verder, raden we ook aan om grotere tegels in de badkamer te plaatsen. Dit scheelt je namelijk veel werk met het schoonmaken van de voegen.

5.     Familie toiletbril

Wanneer je een nieuwe badkamer ontwerpt is het belangrijk dat de wc-bril comfortabel is voor alle gezinsleden. Tijdens het kopen van een toiletbril is het slim om te kijken naar de grootte en de vorm.  Je wilt er namelijk wel voor zorgen dat de toiletbril eenvoudig te reinigen is. Tegenwoordig zijn er ook speciale familie toiletbrillen verkrijgbaar. Dit type toiletbril beschikt over een geïntegreerde verkleinde zitting. Dankzij deze zitting kan je kleintje naar de wc zonder dat ze risico hebben om in de pot te vallen.

Hopelijk komen deze 5 tips van pas bij het ontwerpen van je kindvriendelijke badkamer. Een van de meest cruciale dingen om in gedachten te houden is om het toegankelijk en leuk te houden. Ga dus liever voor een rustige badkamer aangekleed met leuke accessoires, want hoe minder rondingen en hoeken gemakkelijker de badkamer schoon te houden is.

Reageer op artikel:
5 tips om een kindvriendelijke badkamer te creëren
Sluiten