Petra
Petra Opvoeding 6 Sep 2018

5 tips voor het kiezen van de juiste printer

Met kinderen in huis is het natuurlijk ongelooflijk makkelijk om een printer klaar te hebben staan. Of er nu stoere posters geprint moeten worden, of belangrijke schoolverslagen; een printer geeft je als gezin veel vrijheid. Maar hoe kies je nu de juiste printer uit? Met deze tips wordt het een stuk makkelijker!

1. Kies voor een slimme printer

Met al die verslagen die geprint moeten worden met de kinderen in huis, gaat de inkt er af en toe snel doorheen. Wil je nooit meer zonder inkt zitten? Denk dan vast vooruit. Schaf je bijvoorbeeld een slimme HP printer aan, dan kun je later een HP Instant Ink abonnement afsluiten. Met dit abonnement stuurt je nieuwe HP printer automatisch een signaaltje zodra de cartridges bijna leeg zijn. HP stuurt je vervolgens direct de nieuwe cartridges toe, inclusief een recycling envelop om de lege cartridges terug te sturen.

2. Printmogelijkheden

Welke mogelijkheden moet de printer allemaal hebben? Ga je er enkel schoolverslagen en spreekbeurten mee printen, of heeft het meer functionaliteiten nodig? Print je bijvoorbeeld veel kleurenfoto’s, dan moet je hogere eisen stellen aan de kwaliteit van de kleurenprint. Ideaal om leuke geboortekaartjes te printen. Gebruik je alleen zwart-wit prints, dan is dit een stuk minder belangrijk.

3. Kies je voor inktjet of laser?

Inktjet of laser, wat kies je nu? Voor gebruik in huis is een inktjet printer vaak de meest verstandige keuze. Deze printer print met hoge kwaliteit, en is een stukje goedkoper in aanschaf. Ideaal voor het huiselijk printgebruik. De laser printer werkt namelijk met een speciaal poeder (toner) en is hierdoor duurder in aanschaf, en vooral geschikt wanneer je erg veel print. Houdt wel rekening met het feit dat je een inktjet printer niet te lang stil kan laten staan. Wordt er dus een tijdje niet geprint, druk dan af en toe een testpagina af.

4. Wel of niet dubbelzijdig?

Over het algemeen is het erg handig wanneer een printer dubbelzijdig af kan drukken. Houd wel rekening met feit dat niet alle printers dit als standaard functie hebben. Print je dus veel verslagen van meerdere pagina’s, zoek dan specifiek naar een printer die dubbelzijdig kan bedrukken.

5. Speciale items

Bedruk je ook wel eens speciale items zoals bijvoorbeeld enveloppen of binders? Ga dan op zoek naar een printer die de mogelijkheid heeft om ook deze speciale items te bedrukken. Deze zijn wat duurder in aanschaf, maar kunnen vervolgens wel voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden.

Reageer op artikel:
5 tips voor het kiezen van de juiste printer
Sluiten