Petra
Petra Wonen 30 Aug 2022

5 redenen waarom een PVC vloer de beste keuze is voor de kinderkamer

Bij het kiezen van een vloer voor een kinderslaapkamer zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden. Duurzaamheid, comfort, veiligheid en stijl spelen allemaal een rol in het beslissingsproces. Maar één soort vloer die al deze vakjes aankruist, is een PVC vloer. En omdat het aanbod in goedkope PVC vloeren enorm groot is, is het ook nog eens heel budgetvriendelijk. Bovendien is er een ruime keuze aan kleuren en designs, zodat je gemakkelijk een PVC vloer kunt vinden die perfect bij de stijl van elke kamer past. Hier lees je 5 redenen waarom een PVC vloer de beste keuze om een veilige en stijlvolle ruimte voor kinderen te creëren.

Een PVC vloer kan tegen een stootje

PVC vloeren zijn ontzettend sterk, doordat ze zijn gemaakt van stevig, maar flexibel, vinyl materiaal dat tegen stoten en schaven kan. Daarom is zo’n vloer uitermate geschikt voor kinderkamers. Kinderen zijn vaak erg actief en spelen het liefst de hele dag op de vloer. Denk hierbij aan speelgoed dat over de grond schraapt of een kinderstoeltje en bureautje dat vaak verschuift. Een PVC vloer kan daar allemaal goed tegen! En het is ten opzichte van andere vloeren ook heel laag in onderhoudt. Zo hoef je de vloer niet eens in de zoveel tijd te bewerken of in de olie te zetten. Ook is een PVC vloer geluiddempend en kunnen je kids dus lekker hun gang gaan, zonder dat je het gevoel hebt dat het plafond naar beneden komt.

Een PVC vloer is makkelijk schoon te houden

Een heel belangrijk voordeel van een PVC vloer is dat het makkelijk schoon te maken is. Wat natuurlijk essentieel is voor een kinderkamer, want er wordt regelmatig wel iets gemorst of bevlekt. Eten, drinken, vingerverf of klei? Je veegt het makkelijk schoon met een vochtige doek. Doordat een PVC vloer waterafstotend is, zal de vloer niet snel beschadigen of vies worden. Dus je hoeft je geen zorgen meer te maken over hardnekkige vlekken.

De prijs-kwaliteitverhouding van een PVC vloer

De prijs-kwaliteitverhouding van een PVC vloer

Een vloer vinden van een goede kwaliteit die ook nog een beetje betaalbaar is, kan soms een hele uitdaging zijn. En voor je kinderkamer wil je wel een veilige en comfortabele vloer kiezen natuurlijk. Een hoge kwaliteit vloer, zonder een fortuin uit te geven? Het kan met een PVC vloer! Als je kijkt naar de stevige kwaliteit van PVC vloeren en het comfort dat ze bieden, is de prijs heel voordelig. Een PVC vloer is relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten vloeren en is daarom een hele fijne keuze voor de kinderkamer, of de hele bovenverdieping. Zelfs voor je hele huis is deze vloer een goede optie!

Een PVC vloer is duurzaam

Een PVC vloer heeft een lange levensduur en doordat het gemakkelijk te leggen is, kun je de vloer bij een verhuizing makkelijk weer meenemen naar een volgend huis. De vloer is sterk en erg slijtvast en gaat daarom jaren mee.

Verkrijgbaar in verschillende stijlen

Het aanbod van verschillende stijlen is bij PVC vloeren erg groot en op die manier kun je de vloer makkelijk aanpassen op je eigen woonstijl. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk! Dus wil je een vloer in een mooie houtlook of betonlook, of vind je een bepaalde legstijl mooi? Dan kan dat allemaal gerealiseerd worden met een PVC vloer.

Kortom: als je een duurzame, makkelijk schoon te maken én stijlvolle vloer zoekt? Dan is een PVC vloer de ideale optie om een leuke en veilige ruimte voor je kinderen te creëren. Waar ze onbezorgd kunnen spelen!  

Reageer op artikel:
5 redenen waarom een PVC vloer de beste keuze is voor de kinderkamer
Sluiten