4x hier hoef je de deur ook niet meer voor uit!

Wat voor mij het ideale shopmoment is? ‘s Avonds, net nadat de kids eindelijk slapen en net voordat ik zelf ook moe m’n bed in kruip. Helaas is dat niet het meest ideale tijdstip als het gaat om winkelen. Gelukkig is het handige wereldwijde web 24/7 beschikbaar. En ik verbaas me er steeds weer over hoe makkelijk, uitgebreid en klantvriendelijk je tegenwoordig online shoppen kan. Hier een top 4 van producten waarvan men vaak nog denkt dat je die beter in een fysieke winkel kunt aanschaffen, maar die je stiekem ook prima online kunt kopen!

1. Brillen – zelfs op sterkte!

Hier was ik zelf altijd best huiverig voor. Mijn brillenglazen zijn ingewikkeld, met verschillende sterktes en cilinders. Ik kon me niet voorstellen dat je zulke glazen zomaar online kon vinden. Daarnaast vind ik het persoonlijk een must dat je een bril kunt passen, voordat je ‘m aanschaft. Heb jij dat ook? Goed nieuws! Je kunt een nieuw modelletje online zo virtueel op je eigen neus zetten om te kijken hoe het staat. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een camera op je computer of telefoon en voor je het weet staat het montuur op je neus! Bizar hoe levensecht dat eruit ziet. Zo wordt passen van een (zonne)bril dus een stuk makkelijker. Het enige dat je momenteel nog wel nodig hebt voor het bestellen van een correctiebril, zijn de meetresultaten van een opticien. Maar het zou me niets verbazen als we binnenkort ook onze oogmeting gewoon online kunnen laten uitvoeren. Hoef je er helemaal het huis niet meer voor uit!

2. Nieuwe fiets voor je kids – of jezelf!

Het kan natuurlijk heel prettig zijn om even een testritje te kunnen maken op een fiets die je misschien wilt kopen. Toch kom je ook online wat dat betreft een heel eind. Er zijn sites waar je fietsen op kunt vergelijken. Daarnaast is er ook nog eens ontzettend veel info over de juiste maat, het juiste model en de juiste accessoires te vinden. Groot voordeel daarbij is dat je niet meer langs verschillende fysieke winkels hoeft om fietsen te vergelijken en te bekijken. Dat kan dus veel tijd kosten. Daarnaast kun je online ook nog eens veel makkelijker speuren naar koopjes en extra voordelen. Wel handig om op te letten: de retourvoorwaarden van de winkel waar je bestelt. Het is natuurlijk erg fijn dat je, wanneer de fiets toch niet perfect is, deze makkelijk retour kunt sturen. En nog een puntje van aandacht: vaak worden fietsen met losse onderdelen afgeleverd, omdat ze dan makkelijker en goedkoper getransporteerd kunnen worden. Als je een beetje handig bent is dat geen enkel probleem. Wanneer je twee linkerhanden hebt is het wellicht handiger om te kiezen voor een fiets die rijklaar afgeleverd wordt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

baby op laptop

3. Witgoed online

Ben jij een echte koopjesjager? Zo iemand die dolgraag wil afdingen op ieder item dat je aanschaft, bij voorkeur als het gaat om een nieuwe wasmachine of droger? Goed nieuws: afdingen op witgoed schijnt nog steeds resultaat op te leveren. Sta je in de winkel, op het punt om een wasmachine te kopen? Informeer dan zeker even of er nog wat van de prijs af kan. Het slechte nieuws daarbij: online had je diezelfde wasmachine waarschijnlijk nóg goedkoper kunnen aanschaffen. Door websites als beslist.nl en bol.com is het veel makkelijker geworden om producten onderling te vergelijken. Oók als het gaat om de prijs. Nieuw witgoed nodig? Check dan zeker even de online aanbiedingen! Mooi meegenomen: meestal zitten bij online aanschaf de leverkosten al in de prijs, terwijl dit bij veel fysieke winkels nog apart berekend wordt. Dat scheelt dus vaak ook nog zo een paar tientjes!

4. De wekelijkse boodschappen

Zoek je naar een manier om echt wat tijd en moeite te besparen? Doe dan voortaan je wekelijkse boodschappen online! Steeds meer supermarkten bieden deze optie aan. Het enige dat je hoeft te doen is je boodschappenlijstje online invullen en een bezorgdatum uitkiezen. Op de gewenste tijd worden je spullen – tot in je keuken! – afgeleverd. Sjouwen met zware tassen is dus echt verleden tijd. Vind je het jammer om bezorgkosten te moeten betalen? Vaak bieden supermarkten bij de aanschaf van bepaalde producten gratis levering aan. Daarnaast kost het jou geen brandstofkosten om naar de supermarkt heen en weer te rijden, dus per saldo vallen die leveringskosten best mee. En verder heb je geen gedoe meer met drukke parkeerplaatsen waar je auto niet past, winkelwagentjes die tegen andermans auto aan schuiven, jengelende kinderen voor het snoepschap, bejaarden die breeduit in het gangpad staan en niet vooruit te branden zijn en ellenlange rijen voor de kassa. Dus, waar wacht je nog op? 😉

Reageer op artikel:
4x hier hoef je de deur ook niet meer voor uit!
Sluiten