Petra
Petra Lifestyle 8 Mar 2023

4 redenen waarom je thuis ook een professionele friteuse wilt

Gefrituurd eten is natuurlijk niet supergezond, en zowel voor jezelf als voor je kind is het verstandig om er maar spaarzaam aan toe te geven. Toch is enkele keren in de maand gefrituurd voedsel eten acceptabel, en biedt die frequentie ook voldoende reden om te investeren in een friteuse voor thuis. Dat kan natuurlijk een eenvoudige klassieke friteuse of een airfryer zijn, maar je kunt jezelf ook verwennen met een professionele friteuse. Er zijn immers verschillende redenen te bedenken waarom je thuis ook voor een professionele friteuse zou kunnen kiezen.

Kwaliteit frituren aanzienlijk beter

Een uitstekende reden om te kiezen voor een professionele friteuse, is dat de kwaliteit van het frituren aanzienlijk beter is met een professionele friteuse. Professionele friteuses zijn ontworpen om op een constante temperatuur te blijven, waardoor de frietjes en andere snacks gelijkmatig worden gefrituurd. Dit betekent dat je frietjes en snacks een krokante buitenkant hebben, terwijl de binnenkant zacht blijft en niet vet wordt. Met een gewone friteuse kan de temperatuur schommelen, waardoor de frietjes niet gelijkmatig worden gebakken en mogelijk te veel olie opnemen. Voor extra genot voor jou en je gezin met de perfecte frietjes en snacks thuis heb je dus een professionele friteuse nodig.

Hogere capaciteit

Heb je een groot huishouden, vaak mensen op bezoek of geef je graag een feestje? Ook dan is een professionele friteuse een verstandige keuze. Professionele friteuses hebben namelijk een hogere capaciteit dan de meeste thuisfriteuses. Dit betekent dat je in één keer meer eten kunt frituren. Dit kan tijd besparen. Daar komt bij dat je ondanks het grotere volume aan voedsel dat je kunt bereiden niet eerder je frituurolie hoeft te verversen. Dat is een prettige bijkomstigheid!

Hogere capaciteit

Langer plezier van

Als je een friteuse koopt, wil je er zo lang mogelijk plezier van hebben. Dat zit hem deels in hoe goed je hem onderhoudt, maar ook in de kwaliteit van het apparaat zelf. Professionele friteuses zijn gebouwd om langer mee te gaan dan een standaard thuisfriteuse. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en vaak ook nog eens eenvoudig schoon te maken zijn. Het gebruik van een professionele friteuse kan op de lange termijn daardoor kosten besparen, omdat je minder vaak een nieuwe friteuse hoeft te kopen.

Veiliger in gebruik

Zeker met kinderen in huis is het goed om te weten dat professionele friteuses veiliger in gebruik zijn dan veel thuisfriteuses. Ze zijn voorzien van functies zoals een oververhittingsbeveiliging en een thermostaat die voorkomt dat de olie te heet wordt. Ook zijn de handgrepen en deksels vaak beter ontworpen om brandwonden te voorkomen. Dat is wel zo fijn, want hete friteuses brengen natuurlijk wel risico’s met zich mee.

Hoewel een professionele friteuse in eerste instantie misschien een grote en tamelijk onnodige investering lijkt, kan het dus zeker de moeite waard zijn als je toch van plan bent met enige regelmaat gefrituurd voedsel te bereiden. Kies je inderdaad voor zo’n professionele frituurpan, dan is het belangrijk om je onderzoek te doen en een friteuse te kiezen die past bij je behoeften en budget. Het gaat immers om een flinke investering die je maakt!

Reageer op artikel:
4 redenen waarom je thuis ook een professionele friteuse wilt
Sluiten