Petra
Petra Opvoeding 5 Apr 2018

3x belangrijk als je met kids een verre reis maakt

Je hoort vaak van ouders dat ze niet zeker weten of ze wel een verre reis met kinderen moeten maken. Aan de ene kant is deze onzekerheid natuurlijk begrijpelijk. De vakanties zijn niet goedkoop en dan wil je natuurlijk het meeste eruit halen. ‘Ik wacht liever totdat ze wat ouder zijn voordat we zo’n verre reis maken’ is een argument dat vaak gebruikt wordt. Maar eigenlijk is dit een heel slecht argument. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen vanaf 8 jaar juist heel veel baat hebben bij het maken van een verre reis. Op het gebied van een beter wereldbeeld krijgen en algemene ontwikkeling, is een verre reis maken erg belangrijk.

Ga goed voorbereid op reis

Een verre reis met kinderen maken is niet alleen heel goed voor de opvoeding, het is ook nog eens heel erg leuk. Toch zijn er een aantal dingen die je moet overwegen en waar je aan moet denken bij zo’n reis. In dit artikel zijn 3 belangrijke aspecten op een rijtje gezet.

1. Op privéreis of met een groep?

Familievakanties met een verre reis zijn er eigenlijk in twee verschillende vormen: je kan op privéreis (alleen met je gezin) en je kan op reis met een groepsvakantie. Ieder soort reis heeft zo zijn voordelen en nadelen. De beste optie is de soort die het beste past bij jouw gezin.
Privéreizen hebben het grote voordeel dat jullie en jullie kinderen echt als familie een plek ontdekken. Willen jullie vooral jullie eigen plan trekken, dan is een privéreis een goede optie.
Groepsreizen zijn juist vakanties waar je met meerdere gezinnen op reis gaat. Het grote voordeel van dit soort vakanties is dat zowel ouders als kinderen met elkaar kunnen spreken. Vooral voor kinderen is het handig en gezellig om vrienden te maken tijdens de reis.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

vliegen kinderen vakantie

2. Zorg voor de juiste inentingen

Afhankelijk van de exacte locatie van jouw verre bestemming kan het zo zijn dat je inentingen nodig hebt. Reizen naar Azië, Afrika en Midden- en Zuid-Amerika brengen een aantal gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom zijn vaccinaties noodzakelijk. Denk hierbij aan inentingen tegen bijvoorbeeld Hepatitis A, buiktyfus en gele koorts. Neem contact op bij jouw plaatselijke GGD voor meer informatie en om een afspraak te maken.

3. Denk aan je elektronica

Ga je met jouw familie op vakantie, dan gaat er waarschijnlijk veel elektronica mee. Vooral als ieder familielid zijn eigen smartphone heeft, wordt opladen een hele onderneming. Apparaten die vaak meegaan op vakantie zijn:

  • Smartphones
  • Spiegelreflex camera’s
  • Spelcomputers
  • Laptop

Wanneer je een verre trip met kinderen maakt, heb je dus veel elektronica om rekening mee te houden. Maar met al deze apparaten is één enkele reisstekker niet genoeg. Afhankelijk van de plekken waar je verblijft zijn er vaak ook niet genoeg stopcontacten beschikbaar, vooral als het gaat om 5 of meer apparaten iedere avond. Het kan dan slim zijn om een Nederlands verlengsnoer mee te nemen die meerdere stopcontacten heeft. Op die manier kan je met één stopcontact alle benodigde apparaten opladen.
Let hierbij wel op dat de stekker van het verlengsnoer past in de reisstekker, sommige reisstekkers accepteren geen ‘grote’ stekkers. Het is dan ook aan te raden om dit goed te testen voordat je op vakantie gaat.

Reageer op artikel:
3x belangrijk als je met kids een verre reis maakt
Sluiten