Petra
Petra Lifestyle 17 Mar 2021

3 simpele tips om duurzamer én zuiniger te leven

Houd jij aan het einde van je salaris altijd nog een stukje maand over? Dan wordt het tijd om eens naar je uitgavepatroon te kijken. Er is namelijk een grote kans dat er maandelijks een hoop geld ‘verdwijnt’ naar onnodige zaken. Wij geven je drie tips om gemakkelijk geld te besparen, waarbij je ook nog eens bijdraagt aan een betere en duurzamere wereld.

Op donderdag 18 maart is het Global Recycling Day. Op deze wereld recycling dag wordt het belang van recyclen en dus ook duurzaamheid extra onderstreept. In het kader van deze dag geven wij je graag wat tips om zelf ook je duurzame steentje bij te dragen. En het fijne is, niet alleen moeder Aarde wordt blij van deze tips, jouw portemonnee ook!

1. Upcyclen!

Als iets niet meer helemaal jouw smaak is, zijn we vaak al gauw geneigd om het weg te doen en een nieuw exemplaar te kopen. Denk bijvoorbeeld aan stoelen, kastjes, maar ook grote en kostbare items zoals keukens. Ooit gehoord van upcyclen? Dat betekent dat je iets recyclet en tegelijkertijd een upgrade geeft. Een likje verf op je tv-kastje, wat nieuwe knopjes op je dressoir, nieuwe bekleding op dat oubollige stoeltje en wat nieuwe greepjes en frontjes op je keuken. Voilà! Alles is weer als nieuw en nu wél helemaal jouw smaak! Buiten het feit dat dit een veel goedkopere oplossing is, is dit ook nog eens ontzettend leuk om te doen én je draagt bij aan een duurzamere wereld. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat producten langer mee gaan en verminder je overproductie.

2. Kies voor een Sim only abonnement

Kies voor een Sim only abonnement

Loopt je telefoonabonnement af? Dan zijn veel mensen gewend dit automatisch te verlengen en daarbij ook gelijk een nieuwe telefoon uit te zoeken. Toch is dit hartstikke zonde, om meerdere redenen. Ten eerste is een telefoonabonnement met toestel vele malen duurder (soms wel vijf keer zo duur) dan een sim only abonnement. Dit komt omdat de kosten van een abonnement met toestel grotendeels bestaat uit de afbetaling van de telefoon. Ten tweede gaan de telefoons van tegenwoordig veel langer mee en is het meestal dus helemaal niet nodig om al een nieuwe telefoon aan te schaffen, vooral niet als je weinig geeft om ‘het nieuwste van het nieuwste’. En tot slot misschien nog wel het belangrijkst: je draagt ook hiermee bij aan een duurzamere wereld. Want als iedereen voortaan langer met zijn telefoon doet, zal ook hierdoor de overproductie verminderen. Ben je na een poosje toch toe aan een nieuw toestel, maar vind je de losse aanschaf te duur? Dan kun je natuurlijk ook altijd nog kiezen voor een tweedehands exemplaar!

Benieuwd hoeveel goedkoper je uit bent met een sim only abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden bij Sim only samenstellen by Simyo.

3. Koop en verkoop tweedehands (kinder)kleding

Omdat kinderen als kool groeien, is kinderkleding vaak niet aan te slepen. Drie keer knipperen en ze zijn er alweer uitgegroeid. Iedere maand weer nieuwe kleding kopen kan behoorlijk aantikken. Maar wist je dat er online een hoop knappe tweedehands kledingstukken worden aangeboden voor aantrekkelijke prijzen? Zowel voor jou als voor je kinderen. Daarnaast is dit natuurlijk ook een perfecte manier om (kinder)kleding ook weer te verkopen. Zo verdien je er toch nog aan terug én, veel fijner nog: zo verdienen kledingstukken die nog in perfecte staat verkeren een tweede, derde of misschien wel vierde leven!

Dit artikel is in samenwerking met Simyo geschreven.

Reageer op artikel:
3 simpele tips om duurzamer én zuiniger te leven
Sluiten