Rennie tijdens zwangerschap

Voordat je zwanger was was het vaak geen probleem om een paracetamol in te nemen of een ander medicijn. Tijdens je zwangerschap verandert alles. Je moet nu namelijk onderzoeken of het wel is toegestaan om een bepaalde medicijn in te nemen. Bepaalde medicijnen zijn namelijk niet toegestaan om in te nemen tijdens je zwangerschap omdat deze gevaarlijk en schadelijk kunnen zijn voor je baby en dus ook voor je zwangerschap. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Wanneer je last hebt van brandend maagzuur, waar overigens 70 procent van de zwangere vrouwen last van zal krijgen, dan is dat natuurlijk vervelend. Een van de bekendste medicijnen die je in kan nemen tegen maagzuur tijdens je zwangerschap is een rennie. Maar is het wel toegestaan om een rennie in te nemen? Kan dit gevaarlijk of schadelijk voor je zwangerschap zijn? Hieronder gaan we daar dieper op in.

Rennie en zwanger

Tijdens je zwangerschap is het krijgen van een brandende maagzuur eigenlijk niet te voorkomen. Dat is ook niet zo gek. Wanneer je zwanger bent verandert er heel veel aan je lichaam, zowel fysiek als hormonaal. Het is natuurlijk heel vervelend om last te krijgen van allerlei kwaaltjes (wat er best veel zijn!), maar het is nu eenmaal zo. Je moet er even doorheen bijten en het beste ervan maken. Voor je het weet heb je een prachtige dochter of zoon in je handen.

Wanneer je last krijgt van maagzuur is het natuurlijk niet handig om te blijven hebben. Je zal merken dat je vooral na het eten last krijgt van maagzuur. Om ervoor te zorgen dat je maagzuur minder wordt of helemaal weg gaat kan je verschillende medicijnen gebruiken. Rennie is een van die medicijnen. Overtollig maagzuur wordt door een rennie omgezet naar water, waardoor je maagzuur binnen no-time minder wordt of zelfs helemaal weg zal zijn.

Maar mag je eigenlijk wel een rennie gebruiken tijdens je zwangerschap? Is dat wel zo veilig?

Mag het wel of niet?

Rennie is een zelfzorgmiddel dat je zonder zorgen kan gebruiken tijdens je zwangerschap. Dit wordt ook duidelijk vermeldt en is daardoor dus veilig te gebruiken. Rennie heeft alleen een werking op de maag, nergens anders. Het wordt dus nergens anders in werking gezet. Daarnaast is het effect van dit medicijn heel simpel. Een rennie tablet zet overtollig maagzuur om naar water of naar andere stoffen in je lichaam. Veilig dus!

Wanneer naar de huisarts?

Wanneer je merkt dat je dankzij een rennie toch niet de oplossing hebt gevonden voor je maagzuur dan kan je contact opnemen met je huisarts voor andere medicijnen. Zo kan de huisarts je bijvoorbeeld omeprazol aanraden wat ook gewoon veilig te gebruiken is tijdens je zwangerschap. Je huisarts weet in ieder geval wat je wel en niet mag tijdens je zwangerschap. Het is daarom ook belangrijk om aan te geven dat je zwanger bent. Je huisarts moet dit weten voor de medicijnen die hij of zij zal voorschrijven voor je maagzuur. Het niet aangeven van je zwangerschap is dus een must. Als je dit niet doet kan het voor komen dat je een medicijn krijgt dat wellicht schadelijk of gevaarlijk voor je zwangerschap kan zijn.

Reageer op artikel:
Rennie tijdens zwangerschap
Sluiten